Hol tudnék értelmiségi romával ismerkedni?
20 éves roma lány vagyok, egyetemen tanulok, normálisan élünk. dolgozunk, tiszták és becsületesek vagyunk. saját magunkat nem tartjuk cigánynak, szégyelljük.. viszont bizonyos szokásokat megtartunk és természetünk valamiben hasonlít: szeretjük a nagycsaládot és a szeretet.
legjobb lenne, ha ilyen fiúval tudnék ismerkedni, lehetőleg romával. sajnos nagyon nehéz :( viszont magyar fiún érzem, hogy a távolságtartást, mert látszik, hogy sötét a bőröm :(
köszönöm a válaszokat, kérlek bennetek hagyjuk a szitkozódás!
Szerintem ma már egyre több értelmiségi roma él hazánkban. Nekem olyan ismerőseim voltak akik főiskolás egyetemista fiatalokat támogattak a Roma veritas keretében. (bocs ha versitas, már nem emlékszem) ennek utána lehetne nézni. Ott aztán nem csak zenei vonalon de képzőművészetben, gazdasági szakokon, társadalom tudományi képzésekben résztvevők, bölcsész és természet tudományok hallgatói is voltak szép számmal. A sportok területén is vannak roma fiatalok.
Nos, én nem vagyok roma de íme pár dolog amit gondolok. A romák határozottan szép emberek. Néha elönt a sárga írigység amikor egy fiatal roma lány vagy srác makulátlan bőrét, gyönyörű szemöldökét, arányos termetét, erős, szép haját látom. /amúgy India, Irán(környékén igen szépek az emberek/ sajnos sokan közüllük mindent elkövetnek, hogy ezeket hamar tönkretegyék)
Általában vidám emberek, akikre kivülről nem lehet ráerőltetni olyasmit amit nem akarnak. A fiúk mozgékonyak és bátrak. A lányok nagyon odaadóak a családjuk irányában. Viszont észrevettem, hogy még az értelmesebbek közül is kevesen szeretnek olvasni, még az átlag populációhoz viszonyítva is.
Szerintem semmi szégyelni való nincs a származásodban és sok sikert kívánok neked a remek roma férj megtalálásában!
szia! én is roma vagyok, bár nőnemű. azzal a mondatoddal,hogy:"saját magunkat nem tartjuk cigánynak, szégyelljük.." máris elismerő szavakat kapsz cserébe látod? :) azzal, hogy tagadod a származásod,máris szereztél 1 jó pontot.szerintem akár ezzel is indíthatnál 1-1 ismerkedés alkalmával és akkor még több gyakoris és nethuszár harsogná a szokásos szöveget: van 1 normális roma ismerősm,de az is gyűlöli a fajtáját. :D :D nem ismerős?
nézd meg a roma versitas honlapját, van 1-2 jövőbeli értelmiségi,még a szakot is odaríják,ha az is számítana neked esetleg.
a roma zenészekről nem is beszélve, bár ők inkább zenészdinasztiák lányait preferálják.
jaaa még 1 uccsó gondolat: ha valaha roma egyetemistáknak szánt támogatást igényelnél...az űrlapon biggyeszd oda majd légyszi: " saját magunkat nem tartjuk cigánynak, szégyelljük." :)
és még 1 uccsó: ha valaki a származásod, sötét bőröd miatt ellenséges veled szemben,az nem a te szégyened, sőt képzeld más cigány sem tehet róla, hogy egyesek nem képesek (nem akarják) a pozitív tulajdonságaidat észrevenni. jó pasizást!
köszönöm szépen a válaszokat :)
én örülnék magyar barátnak is, csak volt, hogy úgy éreztem, hogy nem szeretnének roma lányt..
utolsó sorstársamnak is szerencsét kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!