Vannak értelmiségi, elit cigányok? Ha igen hol?
természetesen vannak.
például a zeneakadémián.
Azért más az, ha tud hegedűlni és az is más, ha a filozófia professzora...
Szóval szerintem a zenések nem tartoznak bele az értelmiségbe.
A zenész-cigány nem értelmiségi, viszont elit, lenézi a bugrisokat, és jól teszi.
Sajnos csak 1-2 ezrelék normális van a cigányok között.
van. pl Daróczi Dávid is az volt. nagyon elenyésző a számuk, de őket tisztelem, hogy nem ragadtak le a lopásnál és a primitív viselkedésnél.
a muzsikus cigányok is felsőbb kaszt, tőlük sem tartok annyira mint a suttyó fajtától.
9:53 vagyok, valaki elárulná, miért is lettem lepontozva?
Az egy dolog, hogy valóban nem ért mindenki a zenéhez (mondjuk én speciel pont értek, nem tudom, mire alapozzák azt, hogy nem), de valljuk be, nem kell hozzá nagy lexikális tudás... Attól, hogy valaki szépen zongorázik, énekel, hegedűl még lehet analfabéta.
Oké, elitbe beletartozhat egy zenész, na de értelmiség? Na ne...
Maximum, hogyha diplomája is van róla. De mint tudjuk, diplomás hülyéből is van rengeteg.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:36
Szerintem nem vagyunk azok. Más az a dolog amikor valakit a bőrszíne alapján ítélünk el és más az amikor a viselkedése alapján. Ergo, nem vagyunk rasszisták (persze nyilván van olyan Magyar aki rasszista de az más tészta).
"Azért más az, ha tud hegedűlni és az is más, ha a filozófia professzora...
Szóval szerintem a zenések nem tartoznak bele az értelmiségbe."
Én azért pontoztalak le, mert hülyeséget írtál. Valóban más, ha tud hegedűlni és az is más, ha a filozófia professzora, de akkor azt is mondhatnánk, ha mozarti zenei tudása van és más, ha két sör mellett tud filozofálni.
Remélem érted, hol hibás az összehasonlításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!