Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vannak értelmiségi, elit...

Vannak értelmiségi, elit cigányok? Ha igen hol?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 09:36
1 2 3
 11/21 deadly108 válasza:
68%
Salgótarjában volt osztályfőnök főiskolát végzett, matek tanár, és aztán elkezdte az egyetemet és azóta szerintem már már be is fejezte. Keni a matekot.
2011. jún. 30. 14:44
 12/21 anonim válasza:
71%
Kecskeméten a GAMF-on matektanárnő, ha jól tudom programozó matematikus diplomája van. Én matekmániás ember vagyok, és ő volt a legjobb matektanár, aki valaha is tanított. Hihetetlen mértékű tudása van és nagyon jól tud magyarázni.
2011. júl. 1. 10:31
 13/21 Byss Flamel válasza:
71%

Járóka Lívia, EP képviselő.

Tóth József, református lelkész (Gáborján)

Kamarás István, történész, politológus

2011. júl. 1. 12:25
 14/21 anonim válasza:
71%

Már ők is külföldön!

Tapasztalataim alapján, aki tudást szerez közülük azok többnyire olyan területet választanak, amivel egyrészt példát mutathatnak a többieknek, másrészt segíthetik a nehezebb helyzetben levőket, függetlenül attól, hogy azok milyen életmódot folytatnak. Én becsülöm bennük ezt az összetartást. Persze ez is átcsap néha részükről rasszizmusba.

Visszautalva egy előttem szólóhoz: a zenei tudással rendelkezőt nem tartja értelmiséginek? Hányan közülünk nem tudnak megszólaltatni egy hangszert sem és még kottát sem tudnak olvasni, pedig általánosban tanítják? Ez is egyfajta analfabetizmus!

2011. júl. 1. 16:24
 15/21 anonim ***** válasza:
15%
Mága Zoltán nemzetközileg is elismert hegedűművész.
2011. júl. 2. 09:39
 16/21 Törőcsik Kristóf válasza:
45%

Barátnőm, Tóth Magdolna Ilona filozófia szakos (egyetemen)

Igen, cigány. Igaz, hogy csak félig, de annak tartja magát.

2011. júl. 2. 19:06
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Hooool?

A szellemi és anyagi értéket termelő ágazatban én még egyet sem találtam, de kiszolgáló és fosztogató ágazatban már többet is, de lehet, hogy még nem éltem eleget. Nyugodjatok bele, nem sokára eljön az idő, amikor ezek fognak Téged terelgetni a "helyes" irányba.

2011. júl. 2. 20:41
 18/21 anonim válasza:
Én még nem nagyon találkoztam olyannal. :'DD
2011. júl. 4. 16:44
 19/21 anonim ***** válasza:

vagy... a cigány és világirodalom nagyjai...

Choli Daróczi József, Orsós Jakab, Ruva Farkas Pál, Lakatos Menyhért, Rácz Lajos, Szécsi Magda, Nagy Gusztáv... meg sokan mások

2011. júl. 10. 11:41
 20/21 anonim válasza:
Olyan főiskolát végzett cigányt mondjatok - csak egyet! - aki vidéki általános iskolában cigánygyerekeket oktat. Mert ilyenekre lenne szükség, nem kirakatértelmiségiekre. Persze, ahol alapítványi pénz vagy állami támogatás szaglik, ott pezsegnek ezek a Soros pénzén kiképzett "írók", "költők", "társadalomtudósok", de a pedagógusi életpálya, ahol sok a munka és kevés az anyagi juttatás, az már nem vonzó nekik...
2011. júl. 18. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!