Vannak értelmiségi, elit cigányok? Ha igen hol?
Járóka Lívia, EP képviselő.
Tóth József, református lelkész (Gáborján)
Kamarás István, történész, politológus
Már ők is külföldön!
Tapasztalataim alapján, aki tudást szerez közülük azok többnyire olyan területet választanak, amivel egyrészt példát mutathatnak a többieknek, másrészt segíthetik a nehezebb helyzetben levőket, függetlenül attól, hogy azok milyen életmódot folytatnak. Én becsülöm bennük ezt az összetartást. Persze ez is átcsap néha részükről rasszizmusba.
Visszautalva egy előttem szólóhoz: a zenei tudással rendelkezőt nem tartja értelmiséginek? Hányan közülünk nem tudnak megszólaltatni egy hangszert sem és még kottát sem tudnak olvasni, pedig általánosban tanítják? Ez is egyfajta analfabetizmus!
Barátnőm, Tóth Magdolna Ilona filozófia szakos (egyetemen)
Igen, cigány. Igaz, hogy csak félig, de annak tartja magát.
Hooool?
A szellemi és anyagi értéket termelő ágazatban én még egyet sem találtam, de kiszolgáló és fosztogató ágazatban már többet is, de lehet, hogy még nem éltem eleget. Nyugodjatok bele, nem sokára eljön az idő, amikor ezek fognak Téged terelgetni a "helyes" irányba.
vagy... a cigány és világirodalom nagyjai...
Choli Daróczi József, Orsós Jakab, Ruva Farkas Pál, Lakatos Menyhért, Rácz Lajos, Szécsi Magda, Nagy Gusztáv... meg sokan mások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!