Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » írna valaki egy oszinte...

írna valaki egy oszinte kritikát a versre?

Figyelt kérdés

Agitur de Vita

Mennyit ér az élet , ha nincs ki szívébe zár?

Meleg olelés helyet csak katonás „vigyáz“

Mennyit ér az élet, ha elsorvad lelkemnek virága?

S tobbé hiába fogja gyonge kéz , porjaibol az már fel nem ála.

Mennyit ér az élet ? O mennyit ér?

Ha az emberek szemében igazság helyett , csak a gyulolet él.

Mennyit ér az élet ? Istenem , mennyit ér?

Ha a hamis szot hirdetik , az igazat elfujja a szél.

S mennyit ér az élet? Ha erdo helyett sivatag ,

S márt milliok hallgatják éberul a sátáni szavat.

S mikor az felszolal, konycseppként hullanak alá a csillagok,

Az emberek mégis e hangtol lesznek boldogok.

Mennyit ér az élet? Ha nem élhet már a fehér hollo.

S hiába látja hogy a feketének mi balya,

Ot mégis senki el nem fogadja.

Mindhiába harcol , a végén a szegény hollo is feladja.

Ennyit ér az élet. A végén a fehér színe is feketére vált.

S egy napon mikor alább száll a madár ,

Nem ver tovább szárnya.

Mennyit ér az élet ? Ha íly kegyetlen az élet komédiája?

Ezt a verset kéne jellemezni , hogy mi jó és hogy mit javítsak rajta. Akár már a címet is , hisz sose tanultam latint csupán az internetrol raktam ossze hozzá a szavakat

(Az alap elképzelés az volt hogy "egy kérdés az életröl" mármint a címnek)

2011. aug. 9. 20:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én sem akarlak megbántatni, de engem egyáltalán nem fogott meg. Egy verstől elvárom, hogy megborzongasson, magához ragadjon, hogy érezzem rajta, amit az író éreztetni szeretne! Írjál sokat, ne add fel! De ez még nem oké. NE haragudj. :)
2011. aug. 11. 03:22
 12/12 Susogó válasza:
Nem tudom, hány éves lehetsz, vagy mióta írogatsz, de arra tippelnék, hogy még viszonylag fiatalabb vagy. Ez a vers nekem személy szerint nem tetszik, néhol kicsit kusza, mintha erőltetni kellett volna a szavakat picit, hogy összecsengőbbre jöjjenek ki a sorvégek, és picit dagályos világfájdalmas. De ez szerintem nem azt jelenti, hogy nem tudsz írni, hanem csak azt, hogy olyan korszakodat éled, amiben nagyon írnál, írni szomorúbbat könnyebb, valahogy az jobban jön, és bele akarsz rakni mindenféléket, amik eszedbe jutottak, és a fejedben olyan jól hangzanak, és olyan tetszetős képeket társítasz hozzá. Ha szeretsz verselgetni, akkor abba ne hagyd, mert neked biztosan jó lesz, és ha esetleg csiszolódik, akkor közönségízlésnek is megfelelőbb lehet. Lehet, hogy tévedek, de szerintem megpróbálhatnál rövidebbeket is írni, mert azokat kerekebbre lehet összehozni.
2011. aug. 11. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!