Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy tetszik a rajzom?

Hogy tetszik a rajzom?

Figyelt kérdés

[link]

bocs a minőségért,nem jó a scan.

2011. júl. 25. 20:48
1 2 3
 11/29 anonim válasza:

Nem sokkal ezelőtti 13/L: Láthatok egy rajzodat?

Kérdező: Nem rossz... van még mit fejlődni. De vonatkoztass el ettől a témától. Tanulj kockológiát, drapériát, vázát stb-t rajzolni normálisan, szépen. Aztán jöhet az emberi alak. Ez a hagyományos, jólbevált általánosított iskolai tanfelépítés 5évre. Ha most elkezded, megkéred a rajztanárodat hogy segítsen és tényleg beleadsz mindent még lehet jó. Én kb 10éves korom óta csinálom... sokszor vért pisálok de van eredménye:)

21/F

2011. júl. 29. 01:09
 12/29 anonim válasza:

01:09-es vagyok.

Jobban belegondolva én is hasonlókat rajzolgattam anno... Még a kannákat is majdnem így csináltam. Ess neki komolyabban a dolognak ;)

Meg egy művészeti középsuli se árt. Ott már el tudod majd dönteni hogy mennyire vagy tehetséges a többiekhez viszonyítva.

2011. júl. 29. 01:17
 13/29 anonim válasza:
pfhuu hat elozo kommentelo en lennek az a bizonyos 13/L es megis hogy akarod hogy egyedul szakkepzett ember nelkul kockologiat?a draperia meg ugy elmegy..azt en is 11 evesen csinaltam de azert a kockologiaval meg varnek...nagyon muveszeti gyanus vagy...esetleg ha megmondanad merre..mert szeretnem folytatni es eppen egy erdelyi szaksulit keresek ami 9-12 ben megfeleloen felkeszit a muveszeti egyetemre...es igazabaol nem nem lathatnad a rajzom...ez a kerdes nem rolam szol..es nem szeretnem h itt ....de amint helyre jon a scannem kuldenek egy privatot mivel ugylatom hozzaerto szemekrol van szo...na de visszaterve a rajzhoz...foglalkozz nyugodtan azzal amivel akarsz ...rajzolj amit akarsz...peldaul ilyeneket..csak figyelj arra amiket az elozo kommentekben mar megemlitettunk..rajzolhatod sokszor ugyanazt is...es mindig megfigyeled a hibaid es abbol tanulsz...Kedvenc rajztanarom szerint...(aki amugy egy oriasi muvesz es osztalyfonokom egyben idos nemsokara nyugdijba megy sajnos:():a rajz olyan mint az elet...megprobalom megfejteni ezt a mondatat...de o egy kulon szemelyiseg az o mondatait hetekig fejtegetem es azthiszem meg ugysem tudom megtalalni mire erti...egyszoval nagyon felnezek ra..szerintem ezt a javitgatasra ertette hogy az eletben is vannak hibaink de nezzunk a multba es javitsuk ki oket...remelem majd 67 evesen en is megertem mire gondolt...es olyan leszek mint o:)
2011. júl. 29. 21:40
 14/29 anonim ***** válasza:

11 évesen nem így rajzoltam, sokkal rosszabbul szerintem, viszont az igazság az,hogy ez se a legjobb... De ne félj, jobb leszel. Nos, nem tudom, hogy kritikát kérsz éppen, vagy csak,hogy tetszik-e, de akkor ha már itt vagyok ellátlak tanácsokkal.

Ha a rajzodból indulok ki, akkor a kompozíció a legelsődlegesebb szempontom. Talán még te pont abba a korba vagy,ahol a kompozíció kezd miniatűrré válni. Ügyelj arra, hogy a kompozíció mindig legyen tökéletes. Itt nem kezdenék bele, asszem az artenter.hu- oldalán vagy egy rajzkurzus hírlevél, ami ingyenes(ebből nagyon sokat tanulhatnál!!!)és valamelyik témában hosszasan ecseteli ezt,nem is rosszul. Azt hiszem ez egy nagyon fontos dolog.

A másik, a ceruza és a vonalkezelése. Nem ott erősítesz rá a vonalakra ahol érdemes lenne, és nem ott halványítasz ahol jó lenne. Azután... Van még ez az árnyékolási rendszered. :DDD . Elkened a dolgokat, és ez nem a legjobb. Senki se kedveli ezt, csak te látod úgy ahogy. Ez nem a legmeggyőzőbb mondatom, de hidd el ez nem a ceruza rajz technikája,hanem a szénrajzé(mivel ott foltokban viszi fel a dolgokat,és a szén egy nagyon erőteljes eszköz, ezért áll neki jól ha elkenjük). Ha egy kicsit többet akarsz megtudni a ceruzarajz szépségéről, szerezd be a Gene Franks féle művész képző mesterkurzus könyvet. Én is 11 évesen vettem, azóta féltett kincsem. :))) Nagyon jó hidd el!

Van még neked itt a tónusmélységed, tónusarányaid-huh nem is tudom erre a szakmai szót, ne haragudj. A lényeg az, hogy tehetnél bele egy kevesebb sötétebbet, világosabbat. Ezt elérheted,hogy egymásra építed a vonalhálódat vagy folthálódat vagy beszerzel erősebb ceruzát. De ha már új ceruza, új papír is! Nem biztos, hogy szükséges lesz, de jobb lenne beszerezned egy ingre papírt(pl: fabriano), vagy valami műszaki keretezetlen rajzlapot.Jobb rá rajzolni, erre a félfamentesre én is gyűlöltem mindig rajzolni.

Egy kicsit türelmetlen vagy a rajzzal kapcsolatba, ez a rajzod úgy egy fél órádba telelhetett?

De hogy jót is mondjak: jó az arány rendszered, nem rosszak az oválisok-kezdetnek persze.

Nem akartalak megijeszteni, csupán ez egy építő kritika volt,hogy tudd a tehetségedből még többet kihozni. Mert tehetséges vagy, és még lehet belőled valaki, aki nagyot alkothat.:)) Kövesd az eddig leírtak pl: csendéletezz, majd portré és alakábrázolás. Legfőképp az általános iskolai rendszer jó neked. Olvasgasd sokat a rajzkönyvedet, jegyezd meg a művtöri részét ! Rajzolj rengeteget, főleg ha örömödet leled benne. És ha a későbbiekben jól rajzolsz majd ne szállj el magadtól, ne legyél beképzelt, ne mond hogy jól rajzolsz, legyél szerény. Én ráfáztam ezzel XD.

Remélem sikerül majd!Sok sikert!

ÉS a 13/L-nak üzenném, hogy te tényleg beképzelt vagy. Nem akarok beleugatni,nem akarlak megsérteni, de azét ilyen hangnemben ne írj senkinek se. Úgy érzem nem is értesz annyira a rajzoláshoz, bár nem akarok levonni semmit se ha még nem láttam-majd küldj nekem is azokból a rajzokból,kíváncsi vagyok.

Tehát, ezeket ne írd: "csak 13 vagyok de az egyik legjobb muveszeti iskolaba jarok szoval". Mi ez? Nem szokás nagyképűsködni. Elhiszem ,hogy büszke vagy rá, és lelkes vagy-ez amúgy nagyon jó hozzáállás-, csak ne így győzz meg az embereket.

Am a kérdezőnek is szól: "es megis hogy akarod hogy egyedul szakkepzett ember nelkul kockologiat?a draperia meg ugy elmegy..azt en is 11 evesen csinaltam de azert a kockologiaval meg varnek..." én ezzel a mondattal nem értek egyet. Kockológia, le kell másolni a kockákat. semmi extra nincs benne, csak olvass utána a perspektívának.Nem kell hozzá szakképzett embert. Van pár jó könyv erről is. A drapéria is nagyon alap, azt is jó lenne elsajátítani. Bár annyiban igaza van a 13/L-nak, hogy nem a te szinted, én 7.-b tanultam, de akkor kezdtem "felnőni" a rajzoláshoz. Akkor rajzoltam egyre többet. Akkor jött meg az a minimális látásom ami ehhez kell. Talán jó ha hamar elkezded.

13/L! Nem akartalak megsérteni, csak irritált amiket így írtál. Ne haragudj!

16/F

2011. júl. 29. 22:28
 15/29 anonim válasza:
semmi baj..rajottem en is ...de sajnos torolni nem tudok...nem tudom miert tudom hogy nem nehez de nekem soha nem ment a kockologia...:|egyszeruen nem tudom.. nekem tul pontos...van is belole egy kilencesem minden evben:|sajnalom ha irritalt amit mondtam nem jol fejeztem ki magam..:-<
2011. júl. 30. 13:18
 16/29 anonim válasza:
huhh hat en nem ertek a rajzhoz nekem ez nagyon bejon de amiket itt olvastam..muveszi szovegek..._|_ jol le p...aztatok a csajt:))15/F
2011. júl. 30. 13:21
 17/29 anonim ***** válasza:

Jó volt titeket olvasni! 50/F

...és rajzolni, rajzolni, rajzolni.

2011. aug. 1. 22:01
 18/29 anonim válasza:
0%
Nem h inkább megtapasztalnád a fizikai munka ízét te mihaszna!
2011. aug. 5. 02:59
 19/29 anonim válasza:
100%
Te meg ne becsuldd le a rajzot te vagy a mihaszna...muveszek nelkul a vilag nem ugyanolyan lenne...sokkal komorabb..es elveszettebb...a fizikai munkarol meg annyit hogy az oskorban a fizikai munka elott rajzoltak affele szertartasokat..annelkul nem altak neki mamutot olni...hogy le ne rajzoljak a fodbe es meg ne dofgodjek...mert igy mar ugygondoltak hogy nagyobbak annal a hatalmas alllatnal...az a 13/L
2011. aug. 5. 11:02
 20/29 anonim válasza:
0%
TANULJ MEG ÍRNI!
2011. aug. 5. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!