Nem sokkal ezelőtti 13/L: Láthatok egy rajzodat?
Kérdező: Nem rossz... van még mit fejlődni. De vonatkoztass el ettől a témától. Tanulj kockológiát, drapériát, vázát stb-t rajzolni normálisan, szépen. Aztán jöhet az emberi alak. Ez a hagyományos, jólbevált általánosított iskolai tanfelépítés 5évre. Ha most elkezded, megkéred a rajztanárodat hogy segítsen és tényleg beleadsz mindent még lehet jó. Én kb 10éves korom óta csinálom... sokszor vért pisálok de van eredménye:)
21/F
01:09-es vagyok.
Jobban belegondolva én is hasonlókat rajzolgattam anno... Még a kannákat is majdnem így csináltam. Ess neki komolyabban a dolognak ;)
Meg egy művészeti középsuli se árt. Ott már el tudod majd dönteni hogy mennyire vagy tehetséges a többiekhez viszonyítva.
11 évesen nem így rajzoltam, sokkal rosszabbul szerintem, viszont az igazság az,hogy ez se a legjobb... De ne félj, jobb leszel. Nos, nem tudom, hogy kritikát kérsz éppen, vagy csak,hogy tetszik-e, de akkor ha már itt vagyok ellátlak tanácsokkal.
Ha a rajzodból indulok ki, akkor a kompozíció a legelsődlegesebb szempontom. Talán még te pont abba a korba vagy,ahol a kompozíció kezd miniatűrré válni. Ügyelj arra, hogy a kompozíció mindig legyen tökéletes. Itt nem kezdenék bele, asszem az artenter.hu- oldalán vagy egy rajzkurzus hírlevél, ami ingyenes(ebből nagyon sokat tanulhatnál!!!)és valamelyik témában hosszasan ecseteli ezt,nem is rosszul. Azt hiszem ez egy nagyon fontos dolog.
A másik, a ceruza és a vonalkezelése. Nem ott erősítesz rá a vonalakra ahol érdemes lenne, és nem ott halványítasz ahol jó lenne. Azután... Van még ez az árnyékolási rendszered. :DDD . Elkened a dolgokat, és ez nem a legjobb. Senki se kedveli ezt, csak te látod úgy ahogy. Ez nem a legmeggyőzőbb mondatom, de hidd el ez nem a ceruza rajz technikája,hanem a szénrajzé(mivel ott foltokban viszi fel a dolgokat,és a szén egy nagyon erőteljes eszköz, ezért áll neki jól ha elkenjük). Ha egy kicsit többet akarsz megtudni a ceruzarajz szépségéről, szerezd be a Gene Franks féle művész képző mesterkurzus könyvet. Én is 11 évesen vettem, azóta féltett kincsem. :))) Nagyon jó hidd el!
Van még neked itt a tónusmélységed, tónusarányaid-huh nem is tudom erre a szakmai szót, ne haragudj. A lényeg az, hogy tehetnél bele egy kevesebb sötétebbet, világosabbat. Ezt elérheted,hogy egymásra építed a vonalhálódat vagy folthálódat vagy beszerzel erősebb ceruzát. De ha már új ceruza, új papír is! Nem biztos, hogy szükséges lesz, de jobb lenne beszerezned egy ingre papírt(pl: fabriano), vagy valami műszaki keretezetlen rajzlapot.Jobb rá rajzolni, erre a félfamentesre én is gyűlöltem mindig rajzolni.
Egy kicsit türelmetlen vagy a rajzzal kapcsolatba, ez a rajzod úgy egy fél órádba telelhetett?
De hogy jót is mondjak: jó az arány rendszered, nem rosszak az oválisok-kezdetnek persze.
Nem akartalak megijeszteni, csupán ez egy építő kritika volt,hogy tudd a tehetségedből még többet kihozni. Mert tehetséges vagy, és még lehet belőled valaki, aki nagyot alkothat.:)) Kövesd az eddig leírtak pl: csendéletezz, majd portré és alakábrázolás. Legfőképp az általános iskolai rendszer jó neked. Olvasgasd sokat a rajzkönyvedet, jegyezd meg a művtöri részét ! Rajzolj rengeteget, főleg ha örömödet leled benne. És ha a későbbiekben jól rajzolsz majd ne szállj el magadtól, ne legyél beképzelt, ne mond hogy jól rajzolsz, legyél szerény. Én ráfáztam ezzel XD.
Remélem sikerül majd!Sok sikert!
ÉS a 13/L-nak üzenném, hogy te tényleg beképzelt vagy. Nem akarok beleugatni,nem akarlak megsérteni, de azét ilyen hangnemben ne írj senkinek se. Úgy érzem nem is értesz annyira a rajzoláshoz, bár nem akarok levonni semmit se ha még nem láttam-majd küldj nekem is azokból a rajzokból,kíváncsi vagyok.
Tehát, ezeket ne írd: "csak 13 vagyok de az egyik legjobb muveszeti iskolaba jarok szoval". Mi ez? Nem szokás nagyképűsködni. Elhiszem ,hogy büszke vagy rá, és lelkes vagy-ez amúgy nagyon jó hozzáállás-, csak ne így győzz meg az embereket.
Am a kérdezőnek is szól: "es megis hogy akarod hogy egyedul szakkepzett ember nelkul kockologiat?a draperia meg ugy elmegy..azt en is 11 evesen csinaltam de azert a kockologiaval meg varnek..." én ezzel a mondattal nem értek egyet. Kockológia, le kell másolni a kockákat. semmi extra nincs benne, csak olvass utána a perspektívának.Nem kell hozzá szakképzett embert. Van pár jó könyv erről is. A drapéria is nagyon alap, azt is jó lenne elsajátítani. Bár annyiban igaza van a 13/L-nak, hogy nem a te szinted, én 7.-b tanultam, de akkor kezdtem "felnőni" a rajzoláshoz. Akkor rajzoltam egyre többet. Akkor jött meg az a minimális látásom ami ehhez kell. Talán jó ha hamar elkezded.
13/L! Nem akartalak megsérteni, csak irritált amiket így írtál. Ne haragudj!
16/F
Jó volt titeket olvasni! 50/F
...és rajzolni, rajzolni, rajzolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!