Írnátok alapműveket, kedvenceket?
Szeretnék tájékozottabb lenni ilyen témában. :) Több kategoriában is kérnék, főleg alapműveket, a mai filmeket pl. nagyon nem bírom (Twilight stb.). :)
Tehát: musicaleket, filmeket, festőket/festményeket, szobrászokat/szobrokat, költőket (itt inkább kedvenceket, én József Attilát és Villont szeretem nagyon), könyveket (bár most meg vagyok áldva a kötelezőkkel :/), énekeseket, akiket azért illik ismerni.
Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat! :)
Filmek:
Magyar: indul a bakterház, Sose halunk meg, Isten hozta őrnagy úr, Tizedes meg a többiek, Tanú, Rátóti legényanya, Csinibaba
Külföldi: Keresztapa, Csillagok háborúja, újabbakból: a Mátrix, a Tégla, Vígjátékok: Airplane 1-2, Az összes Monty Pithon film, és a személyes kedvenc a Picasso élete.
Musical: Chicago, Hair, Jézus Krisztus szupersztár,
Opera: varázsfuvola. Fidelió, Pillangó kisasszony
Operett: Csárdás királynő, mágnás Miska
Balett: hattyúk tava, Diótörő
Komoly zenei művek: Prokofjev: Péter és a farkas
Festők: Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rafaello, Bosch, Dürer, Munkácsy, Mone, Mane, Rubens, Dali, van Gogh, Veermeer, Rembrant, Pieter Bruegel, Picasso, Hundertwasser, Kokoschka, Frida kahlo, Klimt, Andy Warhol
Szobrászok: Michelangelo (Dávid, pieta) Rodin (a gondolkodó)
Költők: Ady, József Attila, Edgar Allan Poe,
Könyvek: Kötelezők, és a Harry Potter, a Gyűrűk ura, Dawn Brown összes, ken Follett összes, Orwell: Állatfarm, Örkény: Tóthék, anna Frank naplója
Énekesek: Elvis, james Brown, Ray Charles, Johny Cash, Louis Armstrong, Edith Piaf, Marlene Dietrich, Koncz Zsuzsa, Cserháti Zsuzsa, Presser Gábor
Hirtelen így ennyi:-)
Én filmben tudok neked alapműveket írni.
Dirty Dancing, Amerikai História X, Keresztapa 1-2-3, Utcasztori (vagy Gettósztorik, angolul Freedom Writers), A vér kötelez, Kegyetlen játékok 1
Hirtelen ennyi jutott eszembe :)
Nem tudom az emberek számára mennyire alap, de Nekem ezek jelentették a tudást - amíg megnéztem Őket, többet tanultam mint ezer más könyvből...
... és a címek:
* A Silla királyság ékköve
* A királyi ház titkai
* A palota ékköve.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!