Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Írnátok alapműveket, kedvenceket?

Írnátok alapműveket, kedvenceket?

Figyelt kérdés

Szeretnék tájékozottabb lenni ilyen témában. :) Több kategoriában is kérnék, főleg alapműveket, a mai filmeket pl. nagyon nem bírom (Twilight stb.). :)

Tehát: musicaleket, filmeket, festőket/festményeket, szobrászokat/szobrokat, költőket (itt inkább kedvenceket, én József Attilát és Villont szeretem nagyon), könyveket (bár most meg vagyok áldva a kötelezőkkel :/), énekeseket, akiket azért illik ismerni.

Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat! :)

2011. júl. 21. 18:56
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
100%

Ezek az én kedvenceim (szóval elég szubjektív leszek):

Film: Hair(musical) , Psycho (Hitchcock), Pillangó(Papillon, FR), Abigél (Szabó Magda regénye alapján)

Költemények, könyvek, versek, írók, költők stb. : Dekameron, Ady Endre (nagyon nagy arc volt), Radnóti, Rokonok, az összes Móricz és Mikszáth novella, orosz írók csinovnyikokról szóló novellái (nagyon viccesek).

Zene: Holdfény szonáta, Ryde of the Valkyries, Vivaldi 4 évszak (Tél és Tavasz a kedvencem, de illik mindegyiket ismerni, Carmina Burana, Kék Duna keringő (On the beautiful blue Danube), Love story zenéje, Brahms: Hungarian dance no. 5.

A novellákat nem tudtam pontosítani, mert annyi, de annyi van, és tök jók. Olvass belőlük párat, megéri. :)

2011. júl. 21. 19:23
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Munkácsy Mihály életregénye: I. Aranyecset, II. Ásító inas. (Ha jól emlékszem Szőke (?) Sándor írta. Van életregénye mástól is, ez a kétkötetes a klasszikus mű)

Hamingway: Akiért a harang szól

Operából: Bánk bán = Simándy József főszerepével, de nagy művész az előadók között Mario Callas. Ő olasz.

2011. júl. 21. 19:26
 3/24 A kérdező kommentje:
Köszi! :) A Hairt nagyon szeretem. :) Zenékből a nagyját ismerem, a többit köszönöm, elolvasom/megnézem/meghallgatom, ha lesz időm. :)
2011. júl. 21. 19:27
 4/24 A kérdező kommentje:
Másodiknak is köszönöm! Az operát viszont naaaagyon nem szeretem. :)
2011. júl. 21. 19:28
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Orwell: Állatfarm, 1984
2011. júl. 21. 19:30
 6/24 anonim ***** válasza:
Kedvenc filmjeim: Minden6ó, A fülke.
2011. júl. 21. 19:35
 7/24 anonim ***** válasza:
Én sem "nőttem" az operán. Legalább azt a részt hallgasd meg valahol, ahol a "Hazám, hazám, te mindenem ..." részt énekli. Csodálatos! Nem halhatsz meg úgy, hogy azt ne ismerd! :))))
2011. júl. 21. 19:37
 8/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Mármint a Simándy énekli (nem Callas).
2011. júl. 21. 19:38
 9/24 anonim ***** válasza:
Brian élete (film)
2011. júl. 21. 19:43
 10/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Utolsó: Hülye vagyok... azt hallottam és szeretem is, az az egy kivétel van. :) Voltam már operán, beismerem szép, de nem az én műfajom. Én maradok prózánál és musicaleknél. :)

2011. júl. 21. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!