Hangszerbolt kérdése:
Önnek / Neked mi jut eszébe a zongoráról?
Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 16:50
1/11 anonim válasza:
Én imádom a hangját és imádom ha játszik valaki rajta. Nagyon szerettem volna megtanulni egy-két éve, de sajnos egyáltalán nem volt hozzá tehetségem (ezt a tanár is megmondta), mint ahogy más hangszerhez sem, így kénytelen vagyok mást megkérni hogy játszon nekem! :)
3/11 anonim válasza:
Nekem Ady Endre Fekete zongora című verse.
4/11 ava87 válasza:
Ha azt hallom, hogy zongora, akkor egy ilyen szép nagy hangverseny zongorát látok magam előtt. Eszembe jut még róla az, amikor általánosban alsóban Ki-Mit-Tud-on a volt osztálytársam valami Disney mese zenéjét játszotta zongorán, és nagyon szép volt. Meg A zongorista c. film is eszembe jut, mert azt nemrég láttam, és nagyon tetszett. Meg az, hogy nekem sajnos az összes tudományom az, hogy el tudom játszani a boci boci tarkát, pedig jó lenne, ha tudnék legalább zongorázni, de sajnos botfülű vagyok, ezért a szüleim sosem erőltették, hogy zenét tanuljak, pedig jó lenne, ha legalább egy picit tudnék klimpírozni. Apukám amúgy tud zongorázni, de mivel otthon nem volt semmi még csak hasonló hangszerünk sem, így nem volt rá lehetőségem sem, hogy megtanuljam.
6/11 anonim válasza:
Én zongorázni tanulok elég régóta, szóval rengeteg minden eszembe jut róla. A gyönyörű hangja, hogy bármit ki lehet rajta fejezni, az imádott zongoratanárom, a zeneiskola, az épp kedvenc darabjaim... a sok zseniális zeneszerző, mint Chopin, Debussy, Mozart, stb.
8/11 napietus válasza:
az, hogy soha nem sikerült tisztességesen megtanulnom zongorázni :D pedig az oktatóm igyekezett, de semmi érzékem nincs hozzá sajnos.
de ha más játszik, azt nagyon szeretem hallgatni. pl. unokatesóm van, mikor átjön, épp egy kávét megiszunk, aztán leül és játszik, én meg hallgatom. órákig elvagyunk így :)
9/11 anonim válasza:
az érzés, ami a zongorázásomhoz kötődik, az a minden bajt áthidaló csoda amit ráadásul saját magam hozhatok létre
10/11 anonim válasza:
9 éve zongorázok és nagyon szeretem, írok is darabokat, ki tudom fejezni magam vele. Nekem a zongora a legjobb barátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!