Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek kb milyen idős...

Szerintetek kb milyen idős korban juthat egy ember eszébe az, hogy valamilyen szeszes italhoz nyúljon?

Figyelt kérdés
2011. jún. 4. 12:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11
2011. jún. 4. 12:15
 2/11 anonim ***** válasza:
mármint mennyire komolyan? 5éves koromban mindig nyaltam egy picit a nagyszüleim söréből :P de aztán olyan 15 éves korom körül kezdtem el élvezni az ivást a többiekkel
2011. jún. 4. 12:22
 3/11 anonim válasza:
100%

Szerintem ez egyénfüggő. Én olyan 15-16 évre tippelek. Szerintem sokan kb. ennyi idősen isznak először alkoholt. De lehet, hogy már korábban is.

Most 21 éves vagyok és még soha nem ittam szeszes italt. Ha néha napján megeszek egy konyakmeggyet, még abból is kiöntöm a konyakot. Sokan furcsának tartják ezt, pedig így van. :)

2011. jún. 4. 12:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

12:31

Te csinalod jol!

Aki 5 evesen alkoholt ad a gyerekenek tobol levagnam a kezet!

13-15 evesen kezdenek el ezen gondolkodni szerintem, erettsegtol es szellemi szinttol fuggoen. A normalisabbja minel kesobb kezdi el mert tudja, hogy ugysem marad le semmirol, jo esetben is meg 50 evig ihat ha a maja birja. A hulyebbje azt hiszi, hogy ettol lesz felnott es maris rohan az abc-be citromos gossert meg bacardi breezert venni.

2011. jún. 4. 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:

15 évesen már ittam bort, mert megkínáltak.

Amikor magamtól döntöttem, hogy megkóstolok ezt-azt, 19 éves voltam, és pár új baráttal egy falusi kocsmában (Dunakanyar egyik festői falvában) iszogattunk ezt-azt.

2011. jún. 4. 14:04
 6/11 anonim ***** válasza:
semmilyen idős korban nem jut az ember eszébe alapjáraton....mindig úgy van, hogy valaki más kínálja, ez pedig bármilyen életkorban lehet
2011. jún. 4. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:

A családomban hagyomány a szőlőművelés, és a borászkodás. Innentől fogva nálunk sohasem volt probléma az alkoholfogyasztásból. Ha a szüleim ittak egy bort, vagy egy sört, akkor néha én is megkóstoltam. Apa persze mosolyogva közölte, hogy úgyse fog ízleni, igaza volt. Éppen ezért nem is éreztem késztetést az alkoholizálásra. Úgy 16 éves koromtól kezdtem el normálisan inni (tehát nem csak egy-két kortyot). A szüleimnek az volt erről a véleményük, hogy inkább akkor igyak, amikor ők is látnak, és tudnak rám vigyázni, ezért a durván tömény szeszesitalok (vodka) kivételével nem is tiltottak semmit. Ebéd közben néha ittam egy kis bort, vagy futás, sportolás után egy Radlert, vagy Borsodit. Néha partikon kicsit többet is ittam, de soha nem jutottam el arra a szintre, hogy ne tudjak magamról, hányjak, vagy vállalhatatlanul részeg legyek.

Most már olyan szinten kiismertem magam, hogy mennyire bírom az alkoholt, hogy pontosan tudom mikortól nem szabad többet inni, és kell elkezdeni ásványvizezni/üdítőzni, és mik azok az italok, amiket el kell kerülnöm, mert mennyiségtől függetlenül nem bírom őket, és másnapos leszek tőlük.

Nekem az a véleményem, hogy az alkoholt igenis lehet kultúráltan fogyasztani, sőt KELL is, mivel számos betegség (kardiovaszkuláris megbetegedések) megelőzhető, ha az ember naponta megiszik egy pohár minőségi bort, a vörös a legjobb. Mivel nálunk otthon az alkohol sohasem volt tiltott gyümölcs, így én soha nem is éreztem azt, hogy az alkoholfogyasztás menő lenne, vagy a részegségtől én nagyobb ember lennék. Szeretek alkoholt inni, mert oldja a gátlásokat, továbbá soknak szeretem az ízét, és jól esik a fogyasztásuk, de tudom, hol vannak a határaim, és azokat szigorúan betartom.

2011. jún. 4. 15:57
 8/11 anonim ***** válasza:

15:57

Te egy igen ritka kivetel vagy kishazankban. Ez orvendetes. :)

2011. jún. 4. 17:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Ezt nemreg talatam, eleg erdekes es informativ:

[link]

2011. jún. 5. 08:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Aki ezt a linket küldte annak nagyon köszönöm!
2011. jún. 6. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!