Rajzórákon, rajztanfolyamokon miért csak "fehér" modell van? Miért nincsenek afro, kínai vagy cigány modellek?
Sosem állítottam, hogy a cigányok europidok lennének - esetleg rosszul fogalmaztam.
De köszönöm a választ, azt hiszem, most már értem.
Bocsánt, rosszúl fogalmaztam.
"Sosem állítottam, hogy a cigányok europidok.."
Természetesen a cigányok europidok. Csak ezt a rassz megjelölést: europid már nem igen alkalmazzák, túlzott európai központúsága miatt illetve eredeti kialakulásának helyére utalva: kaukázusi vagy kaukazoid rassznak nevezzük. A cigányok ugyanazon rassz tagjai mint a szlávok, vagy a görögök vagy a perzsák, vagy a franciák. Csak a rasszokon belül is vannak eltérő formák. Egyébként, ha mindenféle embert szeretnél rajzolni, sok olyan album található amely bemutat népcsoportokat, vagy a Föld népei-című antropológiai sorozat is minden kontinensnek külön kötettel hódol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!