Rajzórákon, rajztanfolyamokon miért csak "fehér" modell van? Miért nincsenek afro, kínai vagy cigány modellek?
Elfelejtettem kiírni, hogy értelmes választ kérek. Ha nem tudod, minek válaszolsz?
Első, szerinted a modell mit csinál, ha nem dolgozik?
A különböző származású emberek arcfelosztása, fejformája más. Tehát más egy európai, más egy ázsia, más egy néger, más egy indián arcfelosztása, éppen ezért eltérő szabályok vonatkoznak az ábrázolásukra.
Nézegess rajzkönyveket, ott elmagyarázzák az emberi arc, test arányait, ezek ábrázolásait.
Lehet, hogy vannak szabályok de a modelles rajzolás lényege az, hogy tudj egy 3 dimenziós testet 2 dimenzióba helyezni úgy, hogy 3 dimenziósnak hasson. Ha ez valóban jól megy, akkor elvileg nem kéne olyan nagy probléma legyen bármi lerajzolása. Lehet, hogy nincs hozzászokva a kezed egy afro-amerikai orr vonalaihoz, de ha valóban gyakorlott rajzoló vagy, akkor nem kéne hogy nagyon nagy problémát okozzon.
Amúgy az lesz modell, aki megengedheti magának. Plusz pénz mindig jóljön, de szerintem a legtöbbje szórakozásból csinálja. Én persze nem tudhatom pontosan, de biztos vagyok benne, hogy nem az a felsőiskolás fog elmenni modellt ülni, akinek hű de nagyon szüksége van pénzre, hanem az akinek jó anyagi háttere van.
Akkor már csak azt nem értem, hogy azon a bizonyos felvételin - nem én voltam ott akkor, hanem osztálytárs -, miért fekete volt a modell?
Nem az érdekel, hogy mennyire ér rá, ezt kizárólag a felvételiztető tanárok döntik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!