Tud motiválni téged a Himnusz?
Ha nem tölt el büszkeséggel, valószínűleg más téren sincs valami rendben, nem érted miért kellene büszkeséget érezned.
Mellesleg megzenésítve tényleg kicsit lassúra sikerült.
Mondjuk a motiváció, meg a büszkeség két külön dolog, de hogy engem büszkeséggel tölt e el, nos a szövege miatt nem, mivel csupa vallásos sz.rság, és kimondottan pesszimista. A nép nevében szól egy képzelt alakhoz kétségbeesésében, és nem a néphez. Dallamra én amúgy elképzelni nem tudom, hogy jut eszébe nem is egy embernek olyat írni rá, hogy öngyilkosságra sarkallja. Ez csak egy zene, még ha történetesen a himnuszunk is. Az lenne a célja amikor ez szól körülbelül, hogy fegyelmezetten legyünk, és jusson eszünkbe 1 percre kik vagyunk(nemzetileg), szerintem. Máshol nem tudom, hogy állnak ezzel, de én így, még ha nem is tetszik.
A SZÓZAT, na az sokkal jobb lenne. Nekem nagyon tetszik. Bár a megzenésítését még nem hallottam, de szövegre az első két versszak nagyon ott van.
Bocs, hogy közbeszólok, de hogyhogy nem hallottad még megzenésítve a Szózatot?
Egyébként szinte mindegy is lenne, ha a Szózat lenne a himnuszunk, mert kb. azzal egyenértékű, a kettő együtt jár mindig. De nem vagyok híve a nemzeti szimbólumok bolygatásának mostanában. Ha felröppen egy ilyen ötlet, az legtöbbször csak arra jó, hogy provokálják az embereket.
17:26
Lehet, hogy hallottam már, sőt szerintem csak elfelejtettem, de megvagyok nélküle, nem nézek utána neki.
Szerintem eleve azt kellett volna megválasztani első számú himnusznak... de már mindegy:D
Engem motivál. Ha meghallom a dallamát, egyből a nagy magyar emberek jutnak eszembe, akik tudtak maradandót alkotni. Nekem nem kéne egy vidám induló nemzeti himnusznak. Mikor volt, hogy a magyarok teljes békében voltak? Mikor volt, hogy nem voltak valami elnyomás vagy befolyás alatt? Ha visszanézel, nagyon kevéske idő ez a történelmünkben. De mégis VAN magyar.
És így. . . Miből fakadjon a vidám induló-szerű himnusz?
Nekem a teljesség kell. A mi himnuszunk pedig ehhez pont megfelelő. Nem csak dicsőségről szól, és magát trillázza, hanem beismeri, hogy hibázik. Ebben különbözik a mi himnuszunk. Egyszerűen őszinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!