Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tud motiválni téged a Himnusz?

Tud motiválni téged a Himnusz?

Figyelt kérdés
Engem sajnos nem, bármennyire is szeretném, egyszerűen nem megy! Görcsösen próbálom magam megkedveltetni vele, de egyszerűen annyira depresszív és és pesszimista hogy nekem, aki úgy véli egy nemzeti dal legyen olyan amire bátran lehet büszke az ember a többi nemzet himnusza mellett, egyszerűen nem megy! A többségé ugyanis pergő, erővel teli és büszke, a miénk pedig tocsog a fájdalomtól! Én megértem hogy szomorú történelmi dolgok, de én egy nemzeti dalnál azt szeretném hogy érezzem, VAN MIRE büszkének lennem, nem kell szégyenkeznem, gyengének lennem! Szerintem egy dicső dalból több erőt lehet nyerni, mint egy pesszimista, lelombozó himnuszból! Ha nem nézem a nemzeti hovatartozást, a német a kedvencem mert az motiváló, nem elkedvtelenítő! Anyukám mindig arra nevelt hogy a dolgoknak pozitívan kell nekiállni, mert csak az visz előre! A Himnusz ennek ellenkezőjét állítja. Nagyon sajnálom, de nem megy, nem tudok rá büszke lenni és csak elkeserít mindig, nem tud motiválni... Téged tud motiválni?
2011. jún. 6. 16:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
úgy tudom, eredetileg pörgősebben játszották a himuszt, csak trianon után lassult be, azóta ilyen depresszív
2011. jún. 6. 17:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha nem tölt el büszkeséggel, valószínűleg más téren sincs valami rendben, nem érted miért kellene büszkeséget érezned.

Mellesleg megzenésítve tényleg kicsit lassúra sikerült.

2011. jún. 6. 17:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem olyan a hangulata, mint a többi nemzet himnuszának, de én nem is szeretem ezt az összehasonlítgatást, nem látom értelmét. Én ezt érzem "sajátomnak". Vannak más, a Himnusszal szinte egyenrangú nemzeti dalaink, azokat is ugyanúgy szeretem.
2011. jún. 6. 17:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk a motiváció, meg a büszkeség két külön dolog, de hogy engem büszkeséggel tölt e el, nos a szövege miatt nem, mivel csupa vallásos sz.rság, és kimondottan pesszimista. A nép nevében szól egy képzelt alakhoz kétségbeesésében, és nem a néphez. Dallamra én amúgy elképzelni nem tudom, hogy jut eszébe nem is egy embernek olyat írni rá, hogy öngyilkosságra sarkallja. Ez csak egy zene, még ha történetesen a himnuszunk is. Az lenne a célja amikor ez szól körülbelül, hogy fegyelmezetten legyünk, és jusson eszünkbe 1 percre kik vagyunk(nemzetileg), szerintem. Máshol nem tudom, hogy állnak ezzel, de én így, még ha nem is tetszik.

A SZÓZAT, na az sokkal jobb lenne. Nekem nagyon tetszik. Bár a megzenésítését még nem hallottam, de szövegre az első két versszak nagyon ott van.

2011. jún. 6. 17:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy közbeszólok, de hogyhogy nem hallottad még megzenésítve a Szózatot?

Egyébként szinte mindegy is lenne, ha a Szózat lenne a himnuszunk, mert kb. azzal egyenértékű, a kettő együtt jár mindig. De nem vagyok híve a nemzeti szimbólumok bolygatásának mostanában. Ha felröppen egy ilyen ötlet, az legtöbbször csak arra jó, hogy provokálják az embereket.

2011. jún. 6. 17:26
 16/17 anonim ***** válasza:

17:26

Lehet, hogy hallottam már, sőt szerintem csak elfelejtettem, de megvagyok nélküle, nem nézek utána neki.

Szerintem eleve azt kellett volna megválasztani első számú himnusznak... de már mindegy:D

2011. jún. 6. 18:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Engem motivál. Ha meghallom a dallamát, egyből a nagy magyar emberek jutnak eszembe, akik tudtak maradandót alkotni. Nekem nem kéne egy vidám induló nemzeti himnusznak. Mikor volt, hogy a magyarok teljes békében voltak? Mikor volt, hogy nem voltak valami elnyomás vagy befolyás alatt? Ha visszanézel, nagyon kevéske idő ez a történelmünkben. De mégis VAN magyar.

És így. . . Miből fakadjon a vidám induló-szerű himnusz?

Nekem a teljesség kell. A mi himnuszunk pedig ehhez pont megfelelő. Nem csak dicsőségről szól, és magát trillázza, hanem beismeri, hogy hibázik. Ebben különbözik a mi himnuszunk. Egyszerűen őszinte.

2011. jún. 23. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!