Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tud motiválni téged a Himnusz?

Tud motiválni téged a Himnusz?

Figyelt kérdés
Engem sajnos nem, bármennyire is szeretném, egyszerűen nem megy! Görcsösen próbálom magam megkedveltetni vele, de egyszerűen annyira depresszív és és pesszimista hogy nekem, aki úgy véli egy nemzeti dal legyen olyan amire bátran lehet büszke az ember a többi nemzet himnusza mellett, egyszerűen nem megy! A többségé ugyanis pergő, erővel teli és büszke, a miénk pedig tocsog a fájdalomtól! Én megértem hogy szomorú történelmi dolgok, de én egy nemzeti dalnál azt szeretném hogy érezzem, VAN MIRE büszkének lennem, nem kell szégyenkeznem, gyengének lennem! Szerintem egy dicső dalból több erőt lehet nyerni, mint egy pesszimista, lelombozó himnuszból! Ha nem nézem a nemzeti hovatartozást, a német a kedvencem mert az motiváló, nem elkedvtelenítő! Anyukám mindig arra nevelt hogy a dolgoknak pozitívan kell nekiállni, mert csak az visz előre! A Himnusz ennek ellenkezőjét állítja. Nagyon sajnálom, de nem megy, nem tudok rá büszke lenni és csak elkeserít mindig, nem tud motiválni... Téged tud motiválni?
2011. jún. 6. 16:41
1 2
 1/17 anonim válasza:
54%
Szia! Engem abszolut nem , és nem is szeretem a magyar költészetet és gyakorlatilag semmit ami magyar és ha téged sem azt ajánlom ne győzködd magad mert amit nem szeretnél az nem is fog menni .Ha nem tetszik hagyd ott ne erőltesd ;)
2011. jún. 6. 16:44
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
A Himnusz imának indult, nem nemzeti dalnak. Bár engem egyik himnusz sem motivál, a miénk pedig tényleg különösen kesergős.
2011. jún. 6. 16:45
 3/17 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Engem tud.De lehet velem van a probléma én amikor hallom büszkeség önt el.
2011. jún. 6. 16:46
 4/17 anonim ***** válasza:
51%

Engem öngyilkosságra motivál.

Szörnyű búvalbаszott nóta, de legalább pont ennek a búvalbаszott népnek való.

2011. jún. 6. 16:49
 5/17 A kérdező kommentje:

16 46

Dehogy van veled baj! Inkább örülj, hogy téged tud! Hisz elméletileg ez lenne a célja! És még valami! Egyszer mondták nekem hogy a "többi nemzet himnusza sablonos, mert gyakorta mind öröm", hát szerintem abszolút nem sablonos az, ha valaki a POZITÍV értékek híve (is)! Mert igenis az örömnek is van művészi értéke, nem csak a bánatnak!!

2011. jún. 6. 16:50
 6/17 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nagyon szép himnuszunk van, gyönyörű a dallama! Én nem akarom, hogy bármire motiváljon... mégis mire kéne hogy motiváljon engem a magyar himnusz?!
2011. jún. 6. 16:52
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Engem öngyilkosságra motivál.

Szó szerint ugyanezt akartam írni.Szeretek magyar lenni,szeretem a kúltúránkat ,a szokásokat,a nyelvet de a Himnuszunk egy tragédia.

8/17 anonim ***** válasza:
100%

A mi himnuszunkat hallva egy külföldi megkérdezte, mi ez a kesergő "nóta".

Olyan-amilyen, a mi himnuszunk és ha azt hallom, akkor magyar vagyok.

Ne kérdezd miért, én így érzem, és "magyarból" csak egy van..

9/17 anonim ***** válasza:

mivel a mi himnuszunk egy ima volt eredetileg ezért inkább könyörgés mind dicsőités. de szerintem ha nemis motiválni de büszkeségel el tud töleni h igenis magyarvagyok és igenis a mi himnuszunkak van az egyik legszebb dallama.

mig más himnuszok indulókból alakultak ki igy azokat buzdító dallamuak és akár üveltve lehet "énekelni" és lelkesítőleg hat. azok se rosszak sőt megvan annak is a maga lekesítő ereje. a miénk szép az övéké lelkesítő szoval nem igazán mérhető össze. szellemiségre az ővék jobb műfaji szépségbe pedig a milyenk.

övék:pl egy orosz német vagy amcsi himnuszra azért felpörög az ember.(ugyértem a dalamára ezzel nem akarok senkit megbántani és nem hazafiatlan érzések miatt mondom hanem mert tény és valo h azok indulok buzdito dallamok)

2011. jún. 6. 17:02
 10/17 anonim ***** válasza:
47%
A Himunszhoz nekem csak az iskolai ünnepségek válogatott rossz élményei kötődnek. Büszkeséggel meg eltölti a halált, engem nem, inkább menekülési kényszer tör rám.
2011. jún. 6. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!