Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Összhangzattan kadenciái?

Case39 kérdése:

Összhangzattan kadenciái?

Figyelt kérdés
Ki akarok elemezni nagyon sok zenét mindenféle stílusból amiktől úgy mond "kapom" Hatással van rám és meg akarom figyelni a dallamokat, akkordváltásokat, hogy azok miért annyira jók. Tudatosan akarok szépet csinálni, mert mostanában ihlet hiányában vagyok, tanító cucc, tutorial kellene nekem ami elmagyarázza jól a fokokat, akkordváltásokat, kadenciákat, chord progressionokat. Ezeket találtam eddig, és rengeteg angol nyelvű oldalt.
2011. ápr. 26. 17:54
 1/3 ekeke ***** válasza:
Ha ihlet nincs, akkor kazánkovács is lehetsz, de zenész nem. Persze a honi felhozatal pont ilyen, mélységes tisztelet a kivételeknek...
2011. máj. 28. 00:21
 2/3 anonim válasza:

Nosza rajta, elemezz! Mi akadályoz meg? (Mondjuk az első mondatodnak nincs értelme.)

De amúgy meg besétálsz egy kottaboltba, és veszel egy könyvet. Kesztler, Németh-Nógrádi-Puster, Weiner, Jeppesen, ... A leghasznosabb az összhang-tanár. :)

2012. ápr. 17. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

S, T (IV, I): plagális zárlat (templomi vagy egyházi) -- ritkább a klasszikus zenében.

D, T (V, I): autentikus zárlat.

T, S, D, T: összetett autentikus zárlat.

Ezek a kadenciák vannak.

Részleteket l. a Kesztler Lőrinc-féle könyvben.

2014. júl. 11. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!