Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek a festményem...

Mi a véleményetek a festményemről?

Figyelt kérdés

Még nincs kész teljesen. Akril és vászon.

[link]

febr. 23. 00:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
Jó lesz, ügyes vagy
febr. 23. 00:52
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon kifejezö, eröteljes hangulata van, fejezd be, akkor nagyon jó lesz. Mióta festesz akrillal? Úgy tünik, mintha a festékkel jól tudnál bánni, gondolom, nem kezdö vagy.
febr. 23. 07:54
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Azt vártam, hogy valami szörnyűség lesz, amiket itt szoktak mutogatni, de tévedtem, elég jó.
febr. 23. 08:36
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik, de én egyáltalán nem értek a festményekhez, a véleményemre ne adj. De attól még nekem is van szemem
febr. 23. 08:49
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. :)

2-es: ez a 12. festményem.

febr. 23. 11:41
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
SZivesen megnézném a többit is, akár privátban is, ha neked úgy jobb
febr. 23. 14:58
 7/18 A kérdező kommentje:
Írtam, kedves 6-os :)
febr. 23. 16:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően nem az én stílusom, de nagyon jó lett. Jól írták előttem, van egy egyedi hangulata, szinte biztos vagyok benne, hogy van mögötte egy történet is (ha nincs, akkor pedig csak simán kifejező). Ha ez még csak a tizenkettedik festményed, akkor igencsak jó úton haladsz, csak így tovább!
febr. 23. 19:00
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Minimális történet van mögötte, amolyan belső útkeresés és utazás éteri kapuőr figurákkal kísérve.

Az alak a boltív alatt pl a legelső kapuőr, a te saját árnyékod, akit valójában soha nem győzhetsz le, hiszen az árnyékodtól sem tudsz soha megszabadulni, meg kell tanulni együtt élni vele, meg kell tanulni a sötétben is látni, akkor látod meg az igazi fényt is. A sötétség valójában a barátod, csak meg kell tanulni kezelni.

A második kapuőr nincs még felvázolva, ő azon a kis kiugró oszlopon kap majd helyet, egy oroszlánfejű, kígyótestű szellemalak. Értelmezhető amolyan demiurgoszként is.

A hierarchia tetején van a maszkulin és feminin alak a kép felső sarkában, ami tulajdonképpen egy entitás kétféle manifesztációja, ő inkább amolyan szemlélődő, és közvetve befolyással bír a kapuőrökre, illetve a magányos vándorra is.

De direkt olyan az egész, hogy mindenki találhasson benne valami egyéni mondanivalót, szerintem sokfajta módon lehet értelmezni. Kíváncsi lennék, mások hogyan értelmezik. Illetve amit nagyon tudatosan csináltam, az a fény. A képnek ezer arca és hangulata van időjárástól és napszaktól függően, tök más atmoszféra holdfényben, délben, naplementekor. Nekem ez tetszik benne a legjobban, hogy valahogy "él".

febr. 23. 19:17
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, és a minőséggel sincs baj.

Bármilyen kiállításon gondolkodás nélkül arra tippelnék, hogy valamelyik 20.századi absztrakt festő műve, és meglepődnék, olvasva a címkén az idei évet. Nem tudnék egy konkrét festőt mondani, aki eszembe jut róla, inkább a hangulat meg a kifejezésmód az, amitől olyan érzésem van, hogy egy 50-80 évvel ezelőtti képet látok. Mindenestre ez sokkal jobb, mint azok a giccses borzalmak, amik mindenáron izzadtságszagúan valami forradalmit akarnak mutatni.

febr. 24. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.