Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Meg tudok tanulni rajzolni?

Meg tudok tanulni rajzolni?

Figyelt kérdés

Üdv...

Én egy 16 éves Fiú vagyok,és mindíg is szerettem volna szépen/rendesen rajzolni... de még egy pálcikaembert se tudok megalkotni... (talán ez túlzás...picit)...

Szóval képes lehetek megtanulni rajzolni???

Tehát van rá esély,hogy tudjak rajzolni pl

[link]

ehhez hasonló képet??? (találomra valami linket beraktam,nem csak ilyen stílusra gondolok...)

és ha igen,akkor hogyan??? Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolás című könyve megvan,most kezdtem el az vajon segít? és azon kívül mi használhat???

2011. ápr. 20. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Rajztanár, leirások követése, sok tutorialt találsz a neten.

A rajz is csak matemamatika, matematikai alapokon is meg lehet tanulni, hátrányban leszel azokkal szemben akik gyermekkoruk óta edzésben tartják magukat, de simán meg tudsz tanulni rajzolni.

2011. ápr. 20. 12:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál benne segíteni,hogy hol találok ilyen tutorialokat???
2011. ápr. 20. 13:34
 3/7 anonim válasza:

youtube: how to draw a(n) blablabla ( a neve amit akarsz rajzolni.) ott keresgelj :) remelem segitettem,enis ott tanulok. [link]

14/L

2011. ápr. 20. 21:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem rajztanárral mennél a legtöbbre - jóval lelkesítôbb látvány után, személyes segítséggel rajzolni, mint képernyôrôl másolni vagy könyvbôl utasításokat követni. Na meg jó ha van egyéb tudásod is (pl. perspektíva alapjai, rajzeszközök használata...).

Tudok neked ajánlani egy kedves ismerôst (engem tanított gimiben, most grafikus vagyok) vagy járj el egy szakkörbe, az is nagy élmény, mert nem csak a tanártól, egymástól is sokat lehet tanulni.

Szerintem bárki megtanulhat szépen rajzolni. Régen pl. az úri lányoknak illett tudniuk szabásmintát készíteni vagy szép biblia-könyvjelzôt festeni. De a falusi nénik is írtak tojást, rajzoltak hímzésmintát vagy a férfiak faragtak díszeset. Nem hiszem, hogy mindegyik ôstehetség volt, inkább jobban hozzátartozott a kultúrához a motorikus ügyesség fejlesztése, mint ma.

Ha élvezed csinálni, és sokat, kitartóan gyakorlod, igen magas szintre juthatsz. (Ez szerintem az élet legtöbb területére igaz.)

2011. ápr. 21. 04:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenki meg tud tanulni tisztán énekelni és elfogadhatóan rajzolni. Hogy szép ének és szép rajz lesz-e belőle, az már tehetségfüggő.
2011. ápr. 21. 08:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2011. ápr. 21. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a "semmiből" nem tudsz elindulni. A rajzolás nem megtanulható, inkább csak fejleszthető.

Persze vannak hasznos tippek: például az agyféltekék módszere, de ez is már csak a kivitelezés része annak a rajolásnak, amit te szeretnél. Ha nincs kreativitás, ötletek ezre, színérzék, tónusérzék, akkor sokra nem mész vele.

2011. jún. 23. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!