Szerintetek tehetséges vagyok? Vihetem valamire?
rendben majd felteszek olyat is! :)
köszi az eddigi kommenteket!!
Szia!
15 éves vagyok,grafikát tanulok egy művészeti középiskolába(ezt most azért mondom,hogy tisztába legyél,"nem vagyok laikus" ebben a témában,már ha lehet ezt mondani,mert nekem is rengeteget kell fejlődni.).
Kezdeném ott,hogy az nagyon jó,hogy imádsz rajzolni,de szerintem csak szórakozásból.Más és más dolog így szeretni rajzolni,vagy úgy,hogy hetente 8 vagy annál több rajzórád van,és mindig olyanokat kell rajzolnod,amihez neked nincs kedved-akad ilyen-(pl.:sámli,köcsög,váza,drapéria különböző értékben technikákban,pontosan).Ezen érdemes elgondolkodni,ha egy ilyen pályára készülsz(elnézés ha rosszul gondolom :$ ). Ezt nem elrettentés -képpen írtam,ne ijedj meg!
Ha nem annyira sokat rajzolsz az nagy gond!Aki a Jóistentől kapott tehetséget,kötelessége ápolni azt,napi szinten(akár művtörivel,ha nincs energiád rajzolni)!Nem firkálni,rajzolni!Napi több órát :)) Gyakorolj.
Kezdeném is kérdésedre választ.Igen,szépen rajzolsz,de meglátszik rajtad,hogy képzetlen vagy.Neked még nem igazán kellene tudni az arányokat(mivel még a technikák nagy részét sem ismered) ezért kezdeném azzal,hogy kevés a rajzaidon a tónuskülönbség.Körülbelül 2-3 tónusértéket használsz,legalább 7-et kéne alkalmaznod.Azon kívül nekem a tónusozás egy kicsit furcsa,de az már gyakorláson múlik nagyon,mennyire vagy rutinos...Nem elég plasztikusak a formáid(ez leginkább a mese figuránál mutatkozik be,annak nagy hatalmas gömbfeje van,plasztikusnak kellene látszania!).
NE csak grafittal dolgozz,próbáld ki mondjuk a szenet,pasztellt,vízfestéket,tus,fapácot.Nagyobb tapasztalatot szerezhetsz.
Mondjuk,hogy tanulj menj el előkészítőkre,rajztanárhoz,mert ha szeretnél középiskolában ezzel foglalkozni-ami talán a rajzoláson kívül a 2. legjobb dolog a világon =) -,akkor ez a minimum.Ott tanulhatsz valamit,elkezded sejteni a dolgokat és lényegesen megugrik a rajztudásod!!:D
Az iskoláról,a grafikáról:
Egy ilyen iskolában nagyon sokat rajzoltok.Kipróbáljátok első évbe az anyagokat,megtanuljátok egy adott tárgyat valamilyen szinten pontosan lerajzolni(perspektíva,ív),megtanultok élethűbb rajzokat készíteni.Tehát megalapozódik a tudásotok...Tanultok majd művtörit,ami majd minden szakmára kelleni fog.
A Grafikáról annyit,hogy a sokszorosítással foglalkozik.Első félévben talán az anyagokkal kell ismerkedni,szakmabeli szakelmélet alap ismereteivel is.Na most,hogy melyik grafika,milyen sokszorosítással az már más téma,iskolától függ mit tanítanak.Általában az elektronikus(más néven: alkalmazott, vagy reklám) grafika jön be mindenkinek.Ott is sokat rajzoltok.Én idén inkább a képgrafikánál állok közelebb,szóval az alkalmazottról nem tudok sokat(mert nálunk a 2 szakma "egyben van").
Lényeg a lényeg a képgrafikus "régebbi szakma",viszont használja a számítógépet ő is.Az elektronikus grafika inkább az interaktív világ fele hajlik,számítógéppel dolgoznak,kisebb animációkat készítenek,logókat,stb.
Egy grafikus mindig pontos, kiegyensúlyozott és ért a színekhez,számítógépekhez és sok-sok eszközhöz.
Ha úgy gondolod nézd meg az én rajzaimat,látszik mennyit fejlődtem egy 3/4 év alatt.: [link]
Sok sikert,remélem menni fog minden,ahogy eltervezted!
Ne képzőművészeti egyetemben gondolkodj szerintem, oda eleve félgmeddig elmebetegeket vesznek fel, és a tanári gárda sem százas.
BKF-en van elég tűrhető képzés, vagy ha ki bírod fizetni, sztem inkább külföld.
Ha grafikus akarsz lenni; tanulj meg rajztáblát használni, gyakorolj be stílusokat, grafikai szoftvereket (iskolákban elég gagyi az oktatás), tanulj színelméletet, tipográfiát, művészettörténetet, és gyakorolj rengeteget. Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!