Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek tehetséges vagyok?...

Szerintetek tehetséges vagyok? Vihetem valamire?

Figyelt kérdés
Szeretek rajzolni. Sőt imádok.. :) Ember arcokat szoktam, legtöbbször a kedvenceimet. Kíváncsi lennék rá, hogy nektek hogy tetszik e, illetve min kéne változtatnom.. légyszi normális kommenteket írjatok :) Bár nincs annyira sok rajzom, de kiválasztottam a 3 "legjobbat", ami nekem tetszik. Egyébként tervben van, hogy grafikus leszek. Aki ért ehhez, az leírná hogy ott miket rajzolnak, vagy hogy működik ez az egész? Előre is köszönöm :) Itt a rajzok: Sp/énekes [link] Gru-ból a kiscsaj [link] Alkonyatból a volturi vámpír [link] 14/L
2011. ápr. 2. 18:54
1 2
 11/16 Salx Narval ***** válasza:
Próbáld ki, hogy árnyékolással is megy e az ábrázolás.A testrészek ne legyenek sötét egyvonalas rajzzal kiemelve, próbálj a körvonalak helyett tónusozással ábrázolni.Egyszerűbb dolgokkal kezd,alma, váza,virág, stb és felejtsd el a körvonalakat.Ha megvagy vele, tedd fel, megnézem.Van kézügyességed,de sok munka vár rád, ha komolyan szeretnéd csinálni.
2011. ápr. 3. 03:35
 12/16 A kérdező kommentje:

rendben majd felteszek olyat is! :)

köszi az eddigi kommenteket!!

2011. ápr. 3. 11:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

15 éves vagyok,grafikát tanulok egy művészeti középiskolába(ezt most azért mondom,hogy tisztába legyél,"nem vagyok laikus" ebben a témában,már ha lehet ezt mondani,mert nekem is rengeteget kell fejlődni.).

Kezdeném ott,hogy az nagyon jó,hogy imádsz rajzolni,de szerintem csak szórakozásból.Más és más dolog így szeretni rajzolni,vagy úgy,hogy hetente 8 vagy annál több rajzórád van,és mindig olyanokat kell rajzolnod,amihez neked nincs kedved-akad ilyen-(pl.:sámli,köcsög,váza,drapéria különböző értékben technikákban,pontosan).Ezen érdemes elgondolkodni,ha egy ilyen pályára készülsz(elnézés ha rosszul gondolom :$ ). Ezt nem elrettentés -képpen írtam,ne ijedj meg!

Ha nem annyira sokat rajzolsz az nagy gond!Aki a Jóistentől kapott tehetséget,kötelessége ápolni azt,napi szinten(akár művtörivel,ha nincs energiád rajzolni)!Nem firkálni,rajzolni!Napi több órát :)) Gyakorolj.

Kezdeném is kérdésedre választ.Igen,szépen rajzolsz,de meglátszik rajtad,hogy képzetlen vagy.Neked még nem igazán kellene tudni az arányokat(mivel még a technikák nagy részét sem ismered) ezért kezdeném azzal,hogy kevés a rajzaidon a tónuskülönbség.Körülbelül 2-3 tónusértéket használsz,legalább 7-et kéne alkalmaznod.Azon kívül nekem a tónusozás egy kicsit furcsa,de az már gyakorláson múlik nagyon,mennyire vagy rutinos...Nem elég plasztikusak a formáid(ez leginkább a mese figuránál mutatkozik be,annak nagy hatalmas gömbfeje van,plasztikusnak kellene látszania!).

NE csak grafittal dolgozz,próbáld ki mondjuk a szenet,pasztellt,vízfestéket,tus,fapácot.Nagyobb tapasztalatot szerezhetsz.

Mondjuk,hogy tanulj menj el előkészítőkre,rajztanárhoz,mert ha szeretnél középiskolában ezzel foglalkozni-ami talán a rajzoláson kívül a 2. legjobb dolog a világon =) -,akkor ez a minimum.Ott tanulhatsz valamit,elkezded sejteni a dolgokat és lényegesen megugrik a rajztudásod!!:D

Az iskoláról,a grafikáról:

Egy ilyen iskolában nagyon sokat rajzoltok.Kipróbáljátok első évbe az anyagokat,megtanuljátok egy adott tárgyat valamilyen szinten pontosan lerajzolni(perspektíva,ív),megtanultok élethűbb rajzokat készíteni.Tehát megalapozódik a tudásotok...Tanultok majd művtörit,ami majd minden szakmára kelleni fog.

A Grafikáról annyit,hogy a sokszorosítással foglalkozik.Első félévben talán az anyagokkal kell ismerkedni,szakmabeli szakelmélet alap ismereteivel is.Na most,hogy melyik grafika,milyen sokszorosítással az már más téma,iskolától függ mit tanítanak.Általában az elektronikus(más néven: alkalmazott, vagy reklám) grafika jön be mindenkinek.Ott is sokat rajzoltok.Én idén inkább a képgrafikánál állok közelebb,szóval az alkalmazottról nem tudok sokat(mert nálunk a 2 szakma "egyben van").

Lényeg a lényeg a képgrafikus "régebbi szakma",viszont használja a számítógépet ő is.Az elektronikus grafika inkább az interaktív világ fele hajlik,számítógéppel dolgoznak,kisebb animációkat készítenek,logókat,stb.

Egy grafikus mindig pontos, kiegyensúlyozott és ért a színekhez,számítógépekhez és sok-sok eszközhöz.

Ha úgy gondolod nézd meg az én rajzaimat,látszik mennyit fejlődtem egy 3/4 év alatt.: [link]

Sok sikert,remélem menni fog minden,ahogy eltervezted!

2011. ápr. 4. 17:32
 14/16 A kérdező kommentje:

na itt a rajz:

[link]

és az eredeti:

[link]

(egyébként próbáltam rajzolni rózsát is, hát nem nagyon sikerült!xD)

17:32:

megnéztem a rajzaid, hát a közeledbe se érek:D gyönyörűek! neked is sok sikert a továbbiakban!

2011. ápr. 5. 19:27
 15/16 Salx Narval ***** válasza:
Jobb lesz ez, ha több időt fordítasz rá és jobban megfigyeled a tárgyat.Tudsz te ettől jobbat is.:D Egy alapnak minden kép elég.Ha valóban ezt szeretnéd csinálni, el jött az idő, hogy valaki tanítson.Addig amíg erre nincs lehetőséged, gyakorolj.Én azt tanácsolnám erre az időre, hogy művészek munkáiból keress magadnak, egyszerűbb másolni valókat.Egy szál rózsa, tökéletes téma, nem szabad feladni, menni fog az is idővel, egyenlőre elég ha mások munkáiról le tudod másolni.Igen, a fiatalember munkáin, már nyilvánvaló a tehetség és a sok- sok célirányos munka.Mindkettőtöknek sok szerencsét és kitartást kívánok.
2011. ápr. 6. 04:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne képzőművészeti egyetemben gondolkodj szerintem, oda eleve félgmeddig elmebetegeket vesznek fel, és a tanári gárda sem százas.

BKF-en van elég tűrhető képzés, vagy ha ki bírod fizetni, sztem inkább külföld.

Ha grafikus akarsz lenni; tanulj meg rajztáblát használni, gyakorolj be stílusokat, grafikai szoftvereket (iskolákban elég gagyi az oktatás), tanulj színelméletet, tipográfiát, művészettörténetet, és gyakorolj rengeteget. Kb ennyi.

2011. ápr. 10. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!