Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért akar mindenki művész lenni?

Miért akar mindenki művész lenni?

Figyelt kérdés

Egyre inkább azt veszem észre, hogy a fél világ fotós, költő, zenész, és egyéb akar lenni, holott semmiféle tehetséggel nincsenek megáldva. (Persze, tudom, hogy vannak nagyon tehetségesek is.) Nem értem, minek erőltetik azt, ami nem megy és láthatóan nem jó? Értem én, hogy ki kell alkotni magadból a dolgokat, mert az jól esik, de miért vonz ennyire mindenkit ez a művész-dolog?

L

2011. febr. 1. 16:55
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Édes Jó Istenem! Komolyan dobálózunk olyan szavakkal, mint tehetség, művész, művészet? Ezekre a szavakra rengeteg definíció létezik, nem hiszem, hogy mindannyian ugyanabban az értelemben használnánk őket. :)

Azt nem tudom, hogy az egyik hozzászóló, honnan veszi, hogy csak a zenészeknek kemény a meló, mert bizony a fotósnak is ott van a fotótechnika, a fénytan, a művészettörténet,az esztétika, a filozófia és még rengeteg más, a képzőművészekre, irodalmárokra is ugyanez áll. Iszonyatosan sokat kell tudniuk ahhoz, hogy mindig naprakészek legyenek.

Az, hogy mit sugároz a giccsipar, egy teljesen más kérdés. Tv-t nézni nem muszáj, én nem is teszem, így nem bosszant fel a sok lótrágya. Ellenben el lehet járni koncertekre, kiállításokra, színházba stb, ahol persze szintén találkozhatsz színvonalon aluli, avagy említésre sem méltóval, de sokkal nagyobb eséllyel érted meg, hogy mi vesz körül, és akár még valami nagyon jóval is találkozhatsz.

Egyébként minden egyes szakmában vannak jók és vannak kóklerek, ez nem csak a művészekre igaz.

Azt,hogy ki miért akar művész lenni, nem tudom,de nem hiszem, hogy minden egyes ilyen irányultságú embert ugyanaz a mozgatórugó hajtana.

2011. márc. 30. 23:27
 22/22 anonim válasza:

miért akar mindenki művész lenni!?

miért ne?

a művészet nem behatárolható dolog.

az is művészet ha belehugyozod a neved a hóba.

az tény hogy nem kéne erőltetni.de ha jól esik neki,hogy

alkothat akkor csinálja!

2012. nov. 14. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!