Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért akar mindenki művész lenni?

Miért akar mindenki művész lenni?

Figyelt kérdés

Egyre inkább azt veszem észre, hogy a fél világ fotós, költő, zenész, és egyéb akar lenni, holott semmiféle tehetséggel nincsenek megáldva. (Persze, tudom, hogy vannak nagyon tehetségesek is.) Nem értem, minek erőltetik azt, ami nem megy és láthatóan nem jó? Értem én, hogy ki kell alkotni magadból a dolgokat, mert az jól esik, de miért vonz ennyire mindenkit ez a művész-dolog?

L

2011. febr. 1. 16:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Művészekre márpedig szükség van, hogy maradjon egy kis lélek és gondolat ebben a világban, ne nyeljen el minket teljesen a matéria.
2011. febr. 3. 13:53
 12/22 anonim ***** válasza:

"Művészekre márpedig szükség van, hogy maradjon egy kis lélek és gondolat ebben a világban, ne nyeljen el minket teljesen a matéria."

Művészekre és művészetekre szükség van. De az nevetséges hogy minden 2. ember azt hiszi magáról, hogy ő is az. Ez a kérdés nem a tehetségesekről szól, hanem arról, hogy akinek semmi tehetsége az miért foglalkozik ilyesmivel.

2011. febr. 3. 19:04
 13/22 anonim ***** válasza:
A "sztárcsinálás"időszakát éljük,és szerintem mindenki azt akarta megfogalmazni,hogy valódi értékek nélkül is rivaldafénybe lehet kerülni.Igaz,de meddig?Aki képtelen felnőni a feladatához,lesöpri egy újabb divathullám.Az idő rostáján pedig a selejt kihullik,helyet adva a valódi tehetségnek.
2011. febr. 3. 20:48
 14/22 anonim ***** válasza:

Fotósnak tényleg indokolatlanul sokan érzik magukat de más ágazatok "művelői" is szép számmal akadnak, ami nem baj de olyan tömegben ontják a hulladékot, hogy nehéz kiigazodni és megtalálni a tényleg jókat,érdemes megnézni a [link] nyitólapját, hogy mennyi szemetet pakolnak fel emberek.

F

2011. febr. 4. 23:12
 15/22 anonim ***** válasza:
80%
És ez miért baj, ha valaki művész akar lenni? Én ennek kifejezetten örülök, hogy egyre többen erre a pályára lépnek. Gondoljunk már emberek abba bele, hogy egyre rosszabb a színvonal manapság minden művészeti ágban (persze, vannak tehetségesek is, nem erről van szó), és a magyarok hírét leginkább a művészetekkel lehet elvinni a nagyvilágba. És ha nem akarna senki művész lenni, akkor végleg nem tudná senki hol van Magyarország.
2011. febr. 5. 16:42
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó! Köszönöm ezt a hozzászólást. Még sok ilyen gondolkodású ember kéne.
2011. febr. 5. 17:44
 17/22 BlackSword ***** válasza:
62%
Már bocs, de pont az ilyen felfogás miatt tart ott a művészet, ahol jelenleg is tart... Mert mindenki -bármi tehetség nélkül- művész akar lenni... Én legalább tudom, hogy nem tudok úszni, ezért nem is mászok bele a 220-as medencébe... Ha valakinek nincs szókincse, és nem tud fogalmazni, az ne legyen költő/író... Szerintem pont az ilyen hozzáállás, hogy "jajj de örülök, hogy egyre többen akarnak művészek lenni" teszi tönkre a magyar művészetet... Mert pont ettől hígul fel, tűnik el...
2011. febr. 5. 20:03
 18/22 anonim ***** válasza:
Az utolsó két hozzászóló közül nem tudom kinek adjak igazat.Mi magyarok valóban tehetségesek vagyunk.Talán kishitűség volna bárkit is lebeszélni művészi ambiciójáról.Gondoljunk csak az amerikaiak hatalmas egójára.Úgy gondolom, mindenkinek joga van a megmérettetésre.
2011. febr. 6. 19:36
 19/22 anonim ***** válasza:

idő úgyis rostálja a szennyet,

de az ekkor is szomorú, hogy itthon a legvacakabb projektek kapják a lét és az igazán jók meg éhen halnak

2011. febr. 10. 22:46
 20/22 anonim válasza:
Ez egy jó kérdés. Manapság a legtöbb ember csak a pénzért és a hírnévért csinálja. Az ilyen embereket láthatjuk a Megasztárban, X Faktorban, stb. Persze, tisztelet a kivételnek. És sajnos ezek a "művészek" elnyomják a tényleg tehetséges egyéneket. Ha meg mégis előtérbe kerülnek, az kész csoda, hiszen a mai modern világnak nem a valódi művészek, hanem a Justin Bieber-ök és SP-k kellenek.
2011. febr. 23. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!