Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért akar mindenki művész lenni?

Miért akar mindenki művész lenni?

Figyelt kérdés

Egyre inkább azt veszem észre, hogy a fél világ fotós, költő, zenész, és egyéb akar lenni, holott semmiféle tehetséggel nincsenek megáldva. (Persze, tudom, hogy vannak nagyon tehetségesek is.) Nem értem, minek erőltetik azt, ami nem megy és láthatóan nem jó? Értem én, hogy ki kell alkotni magadból a dolgokat, mert az jól esik, de miért vonz ennyire mindenkit ez a művész-dolog?

L

2011. febr. 1. 16:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

kit mindenkit? :D

ha a fél világ alatt mondjuk 20 ismerősödet érted a 40ből, akkor a válasz: nem tudom.

2011. febr. 1. 17:03
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Én nem akarok "művész" lenni.Tapasztalatom szerint manapság inkább azok akarnak "művészek" lenni,akik tökre nem értenek semmihez,nem tudnak tanulni, így hát marad valami művész-féleség,legyen az ének,színész stb de abból is csak az alja réteg
2011. febr. 1. 17:09
 3/22 anonim ***** válasza:
88%
Ja és tipikus példa erre az ilyen x factor meg fekasztár féleségek
2011. febr. 1. 17:12
 4/22 anonim ***** válasza:
75%
Tanulni lusták, a munka büdös nekik, ellenben szeretnének nagylábon élni. tömören ennyi
2011. febr. 1. 17:27
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van tehetségem, 6 éves korom óta zenésznek készülök, és szomorúan látom, hogy mások két-három év vinnyogással hova eljutnak. Ez kell a magyaroknak! Nézd meg a magyar zenei tévét, mi folyik belőle, hát nem az értelem! Én nem tartom magam művésznek, csak egy középszerű zenetanár leszek(vagyok), aki sokat gürcöl a semmiért. Azért akar mindenki művész lenni, hogy különlegesnek tartsák, de ez most már inkább tucat. Tucatjával "képeznek" a televíziók énekeseket, akiknek se képzettsége, se hangja sincs.
2011. febr. 1. 17:43
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

a zenészekre még azt mondom, h oké, mert az iszonyat kemény meló. zeneelmélet, stb.

énekesnek sztem az menjen, akinek valóban tehetsége van hozzá, nem pedig egy tucat énektanár meg tököm tudja ki képzi a szánalmas fahangját.

a festők, írók, fotósok, grafikusok meg mindenféle önmaga által művésznek mondott emberekre mondom azt, h talán nem kéne erőltetni.

egy igazi művész nem azért ír verset vagy fest képeket, hogy dúsgazdagra hízzon belőle, hanem mert egy belső kényszer vezérli.

nézzük csak meg József Attilát vagy Van Gogh-ot, akik kb az éhenhalás szélén tengődtek folyamatosan, és csak haláluk után ismerték el őket...

2011. febr. 1. 17:58
 7/22 anonim ***** válasza:
29%
én sem akarom művész lenni, sőt nem is szeretem a művészeteket, amit ma annak neveznek az már úgysem az, a valódi művészeteket kb. 100 éve lerombolták, azóta csak agyrémek vannak
2011. febr. 1. 18:55
 8/22 BlackSword ***** válasza:
80%
Mert az olyan menő... Egyik másiktól szabályszerűen hánynom kell... A műveik meg olyanok, mintha baltával faragnák... És nem veszik észre hogy erőltetett... Mert nincs önkritikájuk... Hogy finom legyek...
2011. febr. 1. 22:54
 9/22 Lézer Anton ***** válasza:
80%

Mert unatkoznak, sok idejük van és kisebbségi komplexusban esetleg feltűnési viszketegségben szenvednek. Nem szeretek általánosítani, de többségükre ezek jellemzők.

Persze a kérdés nem egyszerű. Mit is akar tulajdonképp, és mit is gondol, mit jelent a művészet? A 20. század eleje óta kicsit zagyva a műkritikánk, minden művészet lett és semmi sem lehet már "úgy" művészet, mint régen.

2011. febr. 2. 16:06
 10/22 anonim ***** válasza:
Elgondolkodtató kérdés.Létezik a"művész"titulus,ami vonzó lehet egyesek számára,mert sokan túlmisztifikálják. AZ igazi művészember sajátos művészi látásmóddal rendelkezik.Műveit magasan képzett,technikai tudással alkotja meg.Ir,fest,zenél stb.Tehetségét sok-sok munkával alapozta meg.Életformáját meghatározza elhivatottsága,alázata. Ma sincs garancia arra,hogy mindezt megfelelő anyagi,erkölcsi elismerés övezné.
2011. febr. 2. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!