Értékelnétek a novellámat?
Van egy blogom, ahová fölraktam ezt a novellát, konkrétan ez eddig a leghosszabb munkám. (Mondjuk a címét nem nagyon sikerült eltalálnom. Javaslatok?) Csak mivel én lassan írok, így ritkák az új írások, éppen ezért senki sem látogatja az oldalt. Ezzel nem is volna baj, nem reklámozni akarok, a gond az, hogy így senki sem írja meg a véleményét. Éppen ezért ti, megmondanátok a kritikátokat? Érdemes lenne az írással foglalkoznom?
Itt a novella linkje:
Most nincs időm elolvasni, de ígérem holnap megteszem és értékelem is.
A címe és a kép tényleg nem túl bizalomgerjesztő, de lehet, hogy pozitív csalódás lesz.
Csak belenézve:
"Még három hét a nagy estéig. Meleg márciusi délután volt, Kate éppen a barátnőivel (a pom-pom csapat többi tagjával) ül az ebédlőben a menők asztalánál. Éppen arról viccelődnek, hogy mekkora égés lenne, ha a bálon Jannet Stevenson fogszabályzója összeakadna Ericével csókolózás közben. (Igazából nagyon is romantikus lenne, hiszen azt a két stréber gyökeret az isten is egymásnak teremtette.) Hirtelen a lányok elhallgatnak, mert most lépnek be a helyiségbe a suli legmenőbb srácai, a focicsapat sztárjátékosai. Hála nekik a Greenwoodi 'Predators' már négy éve a legjobb középiskolai rugby csapat Colorado államban. A Predators csapatkapitánya, az iskola leghelyesebb fiúja Tony Sparks odalépett Katehez, átölelte és szenvedélyesen megcsókolta. - Mi a helyzet Baby? - kérdezte (Kate volt az ő Babyje)"
Minden más gondtól eltekintve: ugye észreveszed, hogy összevissza keverednek az igeidők/idősíkok?
Régebben már volt hozzá szerencsém, akkor nem tetszett. Most dettó.
Az alapsztori nem túl eredeti (leányzó szívszerelme meghal, majd zombiként tér vissza az élők világában), többek között már a Pokoli báléjszakákban is találkoztam vele, de már ott sem mondtam azt, hogy hmm, ez egy fantáziadús történet, ezen pedig a dögös-bögyös hisztérika hajrálány sem segít. A megfogalmazás is hagy kívánnivalót maga után, a történet is vontatott, jobb megfogalmazással azért érdekesebb lett volna a végeredmény.
Olyan típusú, mint azok a B-kategóriás horrorfilmek, amiket a Film+-on adnak.
Szia.
Kezdeném azzal,hogy amit írok az teljesen az egyéni véleményem,ne vegye el a kedved,mert nagyon is jó,hogy néhány fiatal érdeklődik az írás iránt . :)
Szóval...részekben olvastam sajnos,mert közben "körülöttem zajlott az élet" :) lehet,hogy emiatt kevésbé tudtam élvezni.Elsőnek...hogy is mondjam?Nagyon "amerikai".Nem tudom mennyire érthető,hogy mire is gondolok pontosan,de az egész szereplőgárda csupa "amcsi-cukormáz" figura,sajnos irtó sablonos.A második amit én HATALMAS hibának könyvelek el ha novellát olvasok,mert egyszerűen helyenként annyira élvezhetetlenné teszi az egészet az a káromkodás.Tudom,hogy helyenként a dühöt,a tébolyodottságot akarja kifejezni,de igazából máshogy is lehet ezt...zavaró,hogy ilyen Csirkefej-stílusban írsz néhol.Harmadik,hogy túlságosan "konkrét" vagy.Ideömleszted a történetet és hirtelenjében az ember nem is tud vele mit kezdeni...utalások,leírások...ezek színesebbé,titokzatosabbá tehetnék az írásodat.Ami még nem tetszett,hogy nem volt semmilyen OKA,hogy a srác miért jött vissza gyilkolászni.
Na,hogy ne csak negatívokat írjak,különösen tetszett pár mondat,különösen a leíróak,meg az egész belezős-gyilkolós rész se volt rossz,csak túl sok.Egyszóval: Tinihorror,de annak tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!