Mi a véleményed erről a két rajzról?
Az első nagyon szép, habár szerintem nem túl reálisak a cica végtagjainak pozíciói, de tetszik a részletessége.
A második kép szerintem ps, nagyon nincs rajzhatása. Főleg ha megnézitek a háttér mentén a szőrszálakat.
Nem tudom megállapítnai, hogy rajz vagy fotó, mindegy is.
Most vegyük úgy, hogy rajz.
Volt a művészettörténetben egy korszak, úgy hívták hiperrealizmus, ők festettek ilyen stílusban, ennyire aprólékosan és kidolgozottan. Viszont. Mivel ennek a stílusnak a megtanulásához nem kell különösebb tehetség, csak türelem, sok idő és minimális kézügyesség (nem, én nem tudok így rajzolni. Nekem nem érné meg a belefeccölt energiát és időt, de még Te is megtanulhatod, így ha jónak látod, kezd el!) a festők olyan témákat igyekeztek találni, amiben van valami egyéb mondanivaló.
Kis hazánkban a kispoláriságot, a gulyáskommunizmust gúnyolták vele például.
Ezekben a képekben viszont nem látok semmi egyéb háttértartalmat. Ezek szerint zsánerkép.
Akkor viszont célszerűbb lett volna photoshoppal csinálni. Rövidebb idő, és az eredmény ugyanaz.
Ettől még lehet rajz.
Ha fotó, akkor semmi extra.
Viszont tényleg szépen kidolgozott, ügyes iparosmunka.
Szoba falán elfér. Tehát a funkcióját betölti.
Amúgy nekem nem tetszik.
Ott a pont. A múltkor feltöltöttem egy hiperrealista képet, és le lettem tromfolva, hogy az is Photoshop.
Viszont nekem volt egy tanárom, akinél csak az kaphatott jó jegyet, aki hiperrealista módon rajzolt meg tárgyakat. Hát én még nem tartok ott, bocs.
Amúgy tényleg zsánerkép, meg én úgy gondolom, hogy az emberek többsége kap az ilyesmire. Vannak, akik grafikusokat bíznak meg, hogy fotót rajzoljanak le nagy méretben, és ha ilyen élethű képet kapnak, hajlamosak talán még többet is fizetni.
1:58-as vagyok.
Nálunk a rajztanár körberöhögte azt, aki ilyesmi rajzot vitt, vagy azt szerette volna, hogy tanítsa meg így rajzolni...
És igaz, nem szép, viszont el lehet adni. Az én képeim kiállításokon meg pályázatokon szerepelnek, viszont nincs olyan ember szerintem, aki jóérzéssel kitenné a szobájába.
Ez olyan "könnyen fogyasztható konzumkép".
Szerintem az a korrekt, ha nem a képzőművészethez, hanem az iparosmunkákhoz csapjuk. Mert akkor ez egy tisztességes munka.
Én tudnék ilyet rajzolni, de mindkét kezemet eltörném ha ilyenre vetemednék.
Ezek kereskedelmi képek, csak a pénzért csinálják, mert az emberek inkább az ilyen képeket veszik meg, ilyenek miatt szorul ki az "igazi művészet".
Az emberek inkább vesznek egy mosolygós őzikét (havas tájon) ábrázoló képeket (amit egyébként sorozatban gyártanak, naív festők..)minthogy támogatnák a kortárs művészeket..
egy festő..
Utolsó, festő!
Egyetértek! Ezért nem kell a kutyának se az én rajzom, húsz emberből háromnak, ha tetszik, de azok is művészetisek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!