Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit rajzoljak a felvételin?

Nyugi,csak én vagyok kérdése:

Mit rajzoljak a felvételin?

Figyelt kérdés

figuratív kompozíció kell, de fantázia világban.

tehát egy cselekvést kell ábrázoljon több ember között, viszont fantázia kell.

először egy parkot akartam rajzolni de abban semmifantázia.

utána egy pincért meg egy vásárlót olyan hörkörös háttérben (olyan hiptnotizáló akármiben) de azt mégsem találtam jó ötletnek.

nem vagyok nagyon jó de nagyon érdekel a rajz és művészeti iskolában szeretném fejleszteni magam, csak ahoz elöbb fel kell vegyenek

szerintetek mit rajzolhatnék, ami fantáziadús és cselekvést ábrázol?

2010. dec. 8. 12:01
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez milyen iskola? Művészeti szakközép? amúgy meg... te is válaszoltál a kérdésemre, szóval mi a fantázia? ami nem valós. Figuratív kompozíció? Mondjuk három alak, aki társalog, egy ember, egy ogre és egy kentaur. Tessék, figuratív kompi a képzelet világában.
2010. dec. 8. 12:10
 2/41 Saten ‫҉ ***** válasza:
Rajzolj le engem ahogy egy győztes csata után a lenyugvó nap felé fordítom a véres kardomat! Mindenhol elhullott emberek egyedül én vagyok talpon! :D
2010. dec. 8. 12:11
 3/41 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod, mit rajzolj, valószínűleg nem való neked ez az iskola. Tudod, a művészet egyik nagyon fontos eleme az önálló ötlet és a kreativitás. Egy parkban miért nincs fantázia? És a növények? Vagy azt hiszed, hogy egy park csak olyan unalmas lehet, ahol öreg nénik etetik a galambokat, és kismamák toszogatják a babakocsit? Benned semmi fantázia, nem a parkban.

(A helyesírásod meg, könyörgöm! Ha még valami diszed is van, a Firefox automatikusan aláhúzza az elírt szavakat! Használd!)

2010. dec. 8. 12:14
 4/41 anonim ***** válasza:
Hmmm... Satennek végre egy értelmes válasza!
2010. dec. 8. 12:15
 5/41 Saten ‫҉ ***** válasza:
"kismamák toszogatják a babakocsit" még ezt is lehet fantáziadúsan ábrázolni :D
2010. dec. 8. 12:15
 6/41 Saten ‫҉ ***** válasza:
Köszi :P a kreativitásommal sohasem volt gond
2010. dec. 8. 12:16
 7/41 A kérdező kommentje:

elnézést a h*lye megfogalmazásért és a hibákért.

nem is tudom, hogy hogyan fogalmazzak.

Másban mondjuk, hogy "jó" vagyok, de az emberi testel meggyűlik a bajom.

A3-as lapom van és nem tudom kitölteni.

Van egy jó elképzelésem de nem tudom megvalósítani (ezt kéne megtanítsák az iskolában). Bár nem vagyok benne bíztos, hogy meg tudják tanítani- de reménykedem.

Most megint jött egy ötlet:

Rajzolnák két embert, akik valami furcsa háttérből jönnének elő. A hátteretrt lilának képzeltem, vagyis lilás kéknek. A furcsa alatt absztrakt mintát gondoltam.

tehát az ötletem meg van mindig, csak mikor látom, hogy valami nem sikerül úgy, ahogy elterveztem abbahagyom.

félek, hogy a felkészítőn is ez lesz.

nomeg mostha a hátteret le is tudnám rajzolni az emberek miatt mehetne a kukába az egész.

2010. dec. 8. 12:26
 8/41 A kérdező kommentje:

tudom, egy reménytelen eset vagyok.

kész csődtömeg :((

2010. dec. 8. 12:28
 9/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Mr. vagy Mrs. Csődtömeg!

Rossz a hozzáállásod, ha rajzos vagy, sosem szabad azt mondanom, hogy nem fog sikerülni, ócsárolni lehet magad, mert akkor törekedsz, hogy minél jobb legyél, de nem szabad feladni. Alkotói válság ugyan van néha, de felvételi/diplomamunka előtt nem megengedett. Ez amolyan "otthon-elkészítendő-aztán-felvételire-behozandó" munka lenne? Tipp, kezdj el vázlatokat készíteni A4-es lapra, és amelyik a legjobban tetszik, azt színesben elkészíted nagyban. Más is így csinálja. Esetleg meg mutathatnád a terveidet, mert akkor segíteni is tudok.

Emberi testhez használd Barcsay Jenő Művészeti anatómiáját, vagy deviantartos emberi test tutorialokat!

üdv, Pirosss

2010. dec. 8. 12:36
 10/41 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm:)

megmutatni sajnos nem tudom, mert még nincs lerajzolva, csak a fejemben van meg :D

ha lesz valami mutatom:)

2010. dec. 8. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!