Mikor mondhatja el valaki magáról, hogy "sok" verset írt?

Szerintem a minőség fontosabb, mint a mennyiség.
Nekem több száz versem van, nem mindegyikre vagyok büszke. Igaz, idősebb is vagyok nálad.

A verset nem centire, vagy kilóra mérjük.
Lehet, hogy írtál 100 oldalt sorokba, szakaszokba szedve, de egyik sem vers.
Példának okáért Petőfi (1823-1849) . Élt 26 évet.
Vaskos verseskötete, számos prózai műve, novellája, drámája, útirajzai, regénye ( A hóhér kötele).
Ott van Radnóti Mikló ( 1909-1944).
Élt 35 évet. A vékony verseskötetében remekművek.
Prózai írásai ( esszéi, tanulmányai ) alig több, mint félezer oldal.
És az egyéb, újságokban megjelent írásaikról nem is beszéltünk.
Szóval: Petőfi életműve a cca. középiskolás korától, tehát kb. 10 év alatt, hatalmas.

A “versfaragáson” a legtöbb fiatal átesik, mint a kanyarón, bárányhimlőn.
Az önkifejezés egyik általános formája. Egészséges lélek terápia, a fejlődés része.
De attól még nem lesz költő.

Nem hiszem, hogy számít ez, mindenesetre érdekes megközelítés. De ha már számszerűsítek, akkor én inkább darabra nézem, hiszen van olyan versem, ami 15 word oldal és az egy vers.
Itt vannak az én számadataim nagyjából. Átlagemberként volt nettó 10 aktív versíró évem, sokszor előfordult, hogy naponta 2-3 vers is született. Összességében megírtam 4-500 verset, pár tíz mini novellát. Az első 1-200 vers elveszett, de azok nagyon rosszak is voltak. Abból, ami megvan, 70-80 versemet tartom jónak és publikálhatónak. Szóval én ez utóbbi számot tartom a verseim számának.
De amúgy sosem akartam termékeny lenni, vagy bármit kezdeni ezzel. Egyszerűen kiírtam magamból, ami bennem van, mert jól esett. Ma is ezt teszem, csak ma dalszövegeket írok inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!