Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek nagyjából hány...

Szerintetek nagyjából hány anime megnézése után mondhatja el magáról az ember, hogy "nem kezdő" animés?

Figyelt kérdés
Esetleg vannak olyan művek, amelyeket muszáj látnom ahhoz, hogy "előléphessek"? :D

2020. nov. 19. 04:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy kezdő animés miután már elég hosszú ideje animét nézel. Szerintem az lehet pár hónap után is. Megnézhetsz egy hét alatt rengeteg animét úgy, hogy folyamatosan csak azt csináltad, ugyanúgy csak egy hete nézed.

Nincs olyan anime amit muszáj megnézz, vannak a klasszikusok, mint a Naruto, de senki se akar egy olyan hosszú animét ráderőltetni, főleg te ne erőltesd magadra, ha nem is tetszik.

Nyugodtan csak nézz olyan animéket amik tetszenek és ne arra törekedj, hogy minél többet megnézz. 6 éve nézek animét és egyáltalán nem néztem sokat, ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt időben kedvem és időm sincs.

2020. nov. 19. 06:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ovis korom óta animézek, most 19 vagyok és az AnimeAddicts szerint van 125 megnézett, 9 aktuális, 7 felfüggesztett, 9 dobott, és 57 tervezett animém.

Amúgy ha "számra akarsz menni", a Ghibli filmeket nézd meg. :D

2020. nov. 19. 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 7 éve nézek animéket. Eddig vmi 650 van bejelölve megnézettként Animeaddicts-on. És még mindig nem hiszem magamról, hogy igazán "elő lennék léptetve". XD

Nagyon sok népszerűbb animét nézek/néztem, azokkal telt be a lista. És így mindig találkozom olyan személyekkel, akik leszólnak, h egy 2000-es évek előtti animét nem ismerek. (Nem, hogy azt mondanék, h "PÓTOLD!!!", egyszerűen leszólnak....) Szóval valaki szerint mindig kezdő leszek...

Ahogy az előző is írta, a Ghibli filmek jó alapok. Amúgy is nagyon jók.

Sokan ajánlják az Akira animefilmet is. Még odáig nem jutottam el. Először egy nyugis napnak kéne összejönnie XD

De igen. Ne nagyon érdekeljen ki mit mond. Amilyen animéket ismersz, azokat ismered. Ennyi elég. Ha meg vki leszólna, akkor csak kérd meg, hogy ajánljon neked animéket. 650 animével csak annyit értem el, hogy ha valaki megkérdezi, hogy "Ismered ezt az animét?", akkor 60-70% eséllyel ismerem.

2020. nov. 19. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is több, mint egy évtizede animézek, 500+ befejezett sorozatnál tartok, mégsem érzem azt, hogy "szakértő" lennék. Talán azért, mert kifejezetten kerülöm a túl népszerű animéket, mert nekem valahogy sosem jönnek be azok a sztorik, amiket az internet népe ajnároz.

Ellenben igyekszem az anime világán belül is mindenféle műfajjal és kategóriával ismerkedni (régivel is, újjal is, röviddel is hosszúval is, "rosszra" értékeltekkel is, és a túl romantikusokat leszámítva bármilyen műfajt megnézek).

Én úgy vagyok a "látnod kell, mielőtt meghalsz" animékkel, hogy ha kifejezetten ismerősöm ajánlja, akinek megbízom az ízlésében, vagy a szokásos hypeszövegen túl is meg tudják indokolni, hogy miért érdemes megnézni, akkor néha-néha teszek egy próbát ezen művekkel is.

Ha mindenáron konkrét "alapművekre" vagy kíváncsi, keress inkább privát üzenetben, mivel nem szeretném itt megsérteni bárkinek is az animés ízlését.

2020. nov. 19. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:
27%
Csak egy örök törvény van ezzel kapcsolatban: Nem vagy igazi animés, amíg nem láttad a JoJo-t.
2020. nov. 20. 18:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha minél többet akarsz látni, itt van pár rövid:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 20. 19:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt nézd amit szeretnél, engem mindig leszólnak, hogy "hű nem vagy igazi anime-s", aztán kit érdekel? :D Nem is azt mondtam, hogy anime szakértő vagyok, csak, hogy szeretem nézni. Számokban is sokat láttam már, van ami felkapott és mégse tetszik,- mint, ahogy van amit sokan nem szeretnek, nekem meg tetszett.

Nézz amennyit szeretnél, tökéletes sose leszel, aki bele akar kötni valamibe, az belefog, tök mindegy mennyit láttál.

2020. nov. 22. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 1500+ animénél járok, amibe nyilván benne vannak a movie-k, ovák, specialök is. Nem mondanám magam kezdőnek, de profi se vagyok. Ismerek olyanokat, akik 2-3-4 ezer animét láttak már.

A Ghibli művek amúgy tényleg nagyon jók, azt én is meleg szívvel ajánlom.

2020. nov. 30. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!