Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A könyvtárak foglalkoznak...

A könyvtárak foglalkoznak helyi szerzők felkarolásával?

Figyelt kérdés
Tehát ha egy helyi lakos besétál a könyvtárba, hogy ír verseket, prózát, bármit, akkor fognak vele foglalkozni? Akár csak véleményezés szintjén, vagy csinálni a szerzőnek egy önálló estet, népszerűsítik? Vagy könyvtártól, településtől függ?

ma 11:40
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Véleményezés nem a könyvtár, könyvtárosok dolga, valószínűleg olvasott, tájékozott egy könyvtáros, de nem irodalmár, kritikus, szerkesztő, stb (többnyire).

A népszerűsítés, könyvbemutató könyvtártól, településtől, ismeretségtől függ inkább.

Mondjuk Alsókukutyinpusztán, ahol van 500 lakos, és mindenki ismer mindenkit, ott valószínűbb, hogy mondhatod, hogy Juliska, csináljunk már egy kis könyvbemutatót.

De mondjuk Budapesten ezt nehezebben tudom elképzelni.

ma 12:01
 2/3 anonim ***** válasza:
67%
Amikor városba költözve csatlakoztam a helyi irodalmi csoportba, én már a csoport kontra könyvtár konfliktusba csöppentem, az előzményeket nem tudom, de elvileg a csoport vezetőnek volt összetűzése a könyvtárral, ezért is nem ott van a havi találkozó.
ma 12:26
 3/3 A kérdező kommentje:

És egy kisvárosban (20-25 ezer fő alatt)?

Lehet, hogy a könyvtáros nem irodalmár, de olvasó ember. Akár kapcsolatai is lehetnek

ma 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!