Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Regény és novella írok hogy...

Regény és novella írok hogy csinálják? Belekezdtem de már most annyi verzió van hogy szinte belezavarodom pedig nem is regényről van szó csak egy viszonylag összetett történetről.

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs eldöntve egyes pontnál hogy hogyan folytatódjon többféle variáció van
ma 06:27
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

" Másrészt meg nem neked kell meglepődnöd, neked tudnod kellene, mi miért történik. "

Nem értek egyet, a könyvírásának is élménynek kell lennie, nemcsak az elolvasásának.

A karakter kidolgozása pedig részben az olvasó dolga pont az lenne a lényege hogy nem kész gondolatokat ad.

Oké hogy a könyv jobb mint a film mert a képeket az embernek kell létrehoznia, de nem muszáj itt megállni.

ma 09:41
 12/22 anonim ***** válasza:

#11: attól, hogy neked élmény, még lehet ez egy pocsék könyv a végén.

Akkor valid a katartikus élmény, ha az eredmény egy koherens, színvonalas mű.

Terápiás közegben persze rendben van, ha az ilyen öncélú csupán.

Azt meg nem is értem, mit akarsz a második bekezdéssel: hol írtam, hogy mlvalamit készen kapjon az olvasó? NEKED kell tudnod, mert ebből lesz értelmes történet, és sokkal egyszerűbb az írás is.

Van egy érzésem, hogy az olvasás sem az erősséged.

A könyv meg nem jobb, mint a film. Nem lehet a kettőt összehasonlítani.

ma 09:52
 13/22 anonim ***** válasza:

Az írás is élmény, de ez nem azt jelenti, hogy logikátlanságok sorozatát írod meg, mert hát szerinted az az izgalmas és meglepő.

Az olvasó értelmezi a karaktert, de nem kidolgozza. Az az író dolga.

ma 09:53
 14/22 A kérdező kommentje:
" attól, hogy neked élmény, még lehet ez egy pocsék könyv a végén. ". Bármi lehet, itt most nem arról van szó hogy mi lehet és mi nem
ma 09:56
 15/22 A kérdező kommentje:

Kevered a fordulat és logikátlanság fogalmát ráadásul utóbbinak a sorozatát is erőlteted.

Ez egy érvelési hiba.

ma 09:58
 16/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, hagyd az írást, láthatóan nem értesz hozzá és nincs szenvedélyed hozzá, hogy érdemben foglalkozz vele.
ma 09:59
 17/22 A kérdező kommentje:
Pont ti beszéltek a szenvedély mentességről. Már saját magaddal is összekeversz engem.
ma 10:16
 18/22 anonim ***** válasza:

Hagyd az írást, ha még a válaszokat se tudod értelmezni.

A szenvedély, az élvezet, a hozzáértés, a logikus felépítés mind fontos. Ezek egyszerre szükségesek.

ma 10:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Ennél több kell. Most azért mert egy dolgot említettem te felsorolsz négyet és úgy teszel mintha így teljes lenne, mintha csak ennyi kéne.

Ez is csak egy érvelési hiba amivel a gyenge lábakon álló véleményedet próbálod erősíteni, miközben magára a kérdése nem is válaszolsz. Csak egy troll vagy.

ma 10:34
 20/22 anonim ***** válasza:

Vannak kiadott könyveim, pontosan tudom, hogy mi kell egy jó könyv megírásához. Rengeteg minden, ebben igazad van, én a legfontosabbakat emeltem ki.

Az íráshoz az a legfontosabb, hogy legyen egy jó koncepciód, majd ezt értelmes és élvezhező módon kibontsd és levezesd. Egy kiszámítható, de logikus fordulat sokkal jobb, mint egy semmiből jött, de logikátlan. A fordulatnak logikusnak (ezáltal kitalálhatónak) kell lennie, hiszen a bekövetkeztét megelőzi a felvezetés. A krimik is így épülnek fel.

Sertegetés helyett pedig értelmezned kéne, hogy mások miket írnak neked. Ez már többedik kérdésed, és mindegyiknek aza a vége, hogy beleállsz a hozzászólókba, mert neked nem tetsző válaszok születnek. Ezen érdemes lenne elgondolkoznod.

ma 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!