Hol tudnék kreatív írást tanulni?
Ha tudsz angolul, Brandon Sanderson (híres fantasy író) feltöltötte YouTube-ra a saját kreatív írásos egyetemi előadásait.
Köszönöm a válaszokat. (Kivéve 2-es)
34 éves vagyok, 15 éve érettségiztem, 12 éve Angliában élek. Hobbi szinten írok magyarul és szeretném fejleszteni magamat és hozzám hasonló hobbi-írókkal kapcsolatot felvenni.
Köszönöm.
Miért nem értékeled a kettes választ? A jó író olvas. Sokat és sokfélét, többnyire nem ponyvát. Szerintem hasznos tanács, így tanulhatsz olyanoktól, akiket már igazolt az idő (ha mást nem, akkor azt, mit és hogyan nem akarsz írni).
Egyébként ha a kérdésbe beleírtad volna, hogy Angliában laksz, relevánsabb válaszokat is kaphattál volna, bár még mindig ér, hogy keress egy irodalmi klubot ott, ahol laksz, vagy ahová rendszeresen el tudsz jutni (van jó vonat/busz és nem három óra az út négy átszállással, nem a munkaidőben van a találkozó, stb).
Pedig igaza van a kettesnek. A sok olvasásból is tanulsz. Mondjuk Dosztojevszkijtől vagy Shakespearetől mindig lehet tanulni akárki akármit mond. Amúgy ha beírod hogy writing tips youtubera akkor rengeteg mindent feldob.
Amit még sokan nem ismernek el hogy wattpadon is vannak jó könyvek. Például ott van egy nagyon jó írónő (a személyes kedvencem) Masenka Nyikolajevna (szegények lehet hogy rosszul írom a nevét). Az ő könyveiből nagyon sok mindent lehet tanulni+ vagy egy külön kiegészítő könyve érdekességek egy nagyon könyvéhez és ott több helyen is mutat részleteket a vázlataiból én részben onnan tanultam hogy hogyan is kell jól vázlatolni+ nagyon sok feltörekvő íróval lehet beszélgetni az oldalról, én is sok embert ismertem meg onnan. + tiktokon is vannak olyan csatornák akik az írással és a könyvkiadással foglalkoznak
Jaj! Nem értem, hogy ezek a sznob, klasszikusokat olvastató idióták miért érzik úgy, hogy nekik ide be kell kommentelni.
Nyilván rengeteget olvasok mind magyarul, mind angolul, néha még franciául is. Sok podcastet hallgatok és még több videót nézek a témában, de ezek csak angolul elérhetőek. Márpedig a magyar írás és nyelvtan teljesen más, mint az angol.
A kérdésem az, hogy hol tudok kreatív írást tanulni MAGYARUL és hol tudnék magamfajta hobbi írókkal ismerkedni.
Ha nem tudod a választ, akkor görgess tovább és találj egy bejegyzést, ahol az a kérdés, hogy "Hogyan válhatnék egy ön-jelölt irodalmárrá, aki elolvasott pár klasszikust, ezért azt hiszi tud írni?"
Mert erre a kérdésre pont tudodjátok a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!