ELTE BTK magyar és francia szakán egyszerre tanulni? Kreatív írás minor?
Sziasztok!
Nem sokára ideje lenne megjelölni, hogy ki merre szeretne tovább tanulni, azonban én még mindig nagy dilemmában vagyok ezzel kapcsolatban.
Ami biztos az az, hogy az ELTE BTK karán szeretnék tanulni, a két legvonzóbb szak számomra a magyar és a francia jelenleg. A kettő közül nem igazán tudok dönteni.
Aki esetleg végig járta valamelyiket mi a véleménye? A kettő egyszerre teljesíthető? Nem végig bukdácsolni szeretnék, de örülnék ha lenne szabad időm is.
Ha úgy gondoljátok, hogy ez túl sok lenne melyik érheti meg jobban, magyar szak francia minorral vagy fordítva?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a kreatív írás minort a magyar szakosok felvehetik? Vagy mint a többi alapszakon, itt se lehet saját szak minorját felvenni? (Csak azért nem világos, mert nincs külön leírva a minoros dokumentumban)
Ha valakinek bármilyen tapasztalata van a két szakkal/kreatív írás minorral/magával a karral azt is nagyon szívesen olvasom!
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Mind a kettő full szotyi szak simán teljesíthető
Egy votl bölcsész aki már itt területén dolgozik, ha érdekel írj privatot
Nem értem a kérdést. Mindig kétszakos volt a kélzés. Ez változott volna?
Anno még:
történelem - magyar
magyar - angol
magyar - orosz stb.
A kreatív írás ugyan a magyaron belül van, de nem a magyar szak minorja (a magyar minor a magyar szak minorja, amit értelemszerűen magyar szakosok nem vehetnek föl), tehát bármilyen bölcsész szakos hallgató felveheti
Ha erre mennél, akkor arra figyelj, hogy már az első félévben fel kell hozzá venni tárgyakat, amik előfeltételei a minorra való bekerülésnek (minorokra második félév végén lehet jelentkezni).
Mindenképp hasonlítsd össze az ELTE BTK weboldalán lévő tanegységlistákat.
A magyar szakról nem tudok nyilatkozni, de én (egy másik nyelv) alapszakom mellett francia minort végeztem. A francia minor ugye egy 50 kredites blokkja a 180 kredites francia alapszaknak. Ezen a minoron is vannak alapozó tárgyak már az első évben. Másodévtől pedig az órák közösen vannak a főszakosokkal. Olyan szempontból mindenképp könnyebb a francia minor a francia főszakhoz képest, hogy ugye összességében kevesebb tárgyból áll (minden franciás óra csakis franciául zajlik, franciául kell vizsgázni stb. szóval fel kell kötni a gatyát). Igazából az a kérdés, mennyire vagy jó franciás, és mi érdekel jobban, mivel akarsz több időt tölteni. Ha van kérdésed a francia minorról, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!