Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki mit gondolna erről a...

Ki mit gondolna erről a versről/valamiről?

Figyelt kérdés

Konstruktív vagy bármilyen kritikára volna szükségem.

a lánc csörgése

felébredni csördülésre

lánc-dohányzás jóllakat

hol lakok?

honlapok

csordul vér

cserepes számok

cserepes számon

ahogy számolok

visszafele

hazaúton

húrok pendülése

hurok feszülése

úgy érzem magam, mint egy bűnös ki vesztőhelyre ballag

este van, csepeg az eső

IV fluids are dripping down on my face

from my mother's arm

and makes a mixture with my own tears

the place is a hungarian old hospital

and I am alone really

but if nobody's here, how can I feel

so miserable

so miserable in this rain

this watery grave

choking on this "rain"

szept. 29. 19:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Én nem tudom értékelni, valószínűleg nem elég fejlett az esztétikai érzékem
szept. 29. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tűnik rossznak, de nem értem, minek váltasz át angolra. Nálam hazavágta az egész élményt.
szept. 29. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Szinte biztos vagyok benne, hogy nő vagy.
szept. 29. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Egy szar az egész.
szept. 30. 01:11
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Nekem tetszik, és érzem, hogy valami van benne, de valahogy nem elég ütős.

Laikusként mondom ezt, nem értek a költészethez, csak fogyasztom néha.

Szerintem jobban jársz, ha a Gyakori helyett ilyen témájú Fb-csoportokban próbálsz szerencsét inkább, jobban tudnak segíteni nálunk mindenképpen "szavatottabb" olvasók.

szept. 30. 01:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Tele van klisével, akárki megírhatta volna, akárki ezeket a nem is feltétlenül rímelő, pofon egyszerű költői képeket használná. Minden második, nem erőltetetten gengszterkedni próbáló wannabe rapper ezeket a frázisokat ismételgeti, ugyanerről a témáról. Az talán még a kisebb baj, hogy formailag és nyelvezetileg ez nem tekinthető költeménynek, mert írástechnikát el lehet sajátítani rengeteg tanfolyamon, vagy tanfolyam nélkül is csiszolható azzal, ha sokat olvasol és sokat írsz. (Mennyit és miket olvasol például?) De azt, hogy ez mitől lehet különleges és olyan, ami csak belőled jöhet, azt nem.
szept. 30. 01:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszolóknak! Azt látom, hogy nem sok az, aki jónak gondolná. Ha lehet, ezek az emberek elmondanák, hogy pl. a klisék mik az irományomban és hogy hogyan lehetne jobbá tenni úgy összességében? Nem feltétlenül rímelve akarok írni, ezért nem nevezném egyszerű versnek.
szept. 30. 02:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Eső-könnyek, láncok, vér, sírhely - temetkezés, halálra ítéltekhez hasonlítás, ez mind klisé a depresszív érzésekre. Az egyedül vagyok - senki se ért meg állapotnak a pont így, szó szerinti, leegyszerűsített szájbarágós tálalása szintén klisé.

Nem is csak az a fajta vers van, mint irodalom órán a tankönyvben, sok lehetőség van, nem mindegyik annyira kötött, és nem mindegyik egyforma módon. De hogyha ránézésre verses formába van szedve az írás, nem pedig folyamatos, mint egy novella, akkor kell valamilyen ritmus, valamilyen zeneiség, egy elképzelés, rendszer arra, hogy miért épp az adott ponton végződik egy sor és kezdődik a következő.

Elsősorban olvasni kéne, sokat. Verseket és dalszövegeket a legtöbbet, de novellákat és regényeket is. Festmények és ezek elemzései is segíthetnek vagy művészfilmek. Esetleg szakirodalom, cikkek a témáról, amiből írnál. Azt, hogy hogyan gondolkodj kreatívan, elég nehéz megmagyarázni. De sok elmélkedés az mindenképpen kell önmagadról és a témáidról. Milyen vagyok én? Miért pont ezt akarom mondani? Mit gondolok, érzek erről a témáról? Mi az, ami tetszik? Mi inspirál és miért pont az? És így tovább fejtegetni az egyes részleteket. Asszociációs játékok is pörgethetnek a dolgon.

szept. 30. 03:10
 9/10 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok.

Azt hozzátenném, hogy ha ezt zenének szánod, akkor a zenei részével is foglalkozz. Keress ingyenes zeneszerkesztő programokat ingyenes mintákkal, pakolgass össze zenéket, vegyél egy olcsó mikrofont és vedd fel a szöveget, tudsz rajta egyszerű és ingyenes autotune-nal szerkeszteni rajta, és így tovább. Ha a zene a célod vele, legyen meg "a teljes fogás", ne csak "a nyers hús nyers körettel", hiszen a ritmikával, hangsúlyozással, effektekkel, hangzással, dropokkal, stb. tudod igazán átadni. Persze egy jó szöveg nem hátrány hozzá, de csak nézz szét a nagy világban, és találsz egy csomó zenészt, akik semmitmondó szöveggel, de ütős zenei alappal futottak be, amit valahogy jól összeraktak a nulla szöveggel.

szept. 30. 03:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Poet.hu- ra töltsd fel,és gyakorolj meg,látszik nem fogsz. Ha valahogy sikerülne angol fordításban is aránypag rímelővé tennis,baby több szójátémot beleültetni,még lehet belőle aránylag színvonalas versike is
okt. 17. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!