Az mit jelent hogy "Minden ami igazán szép az ijesztő?"
Figyelt kérdés
Nem tudom már hol halottam tényleg. De hátha van valaki olyan irodalmi vénával megáldott személy aki magyarázatot tud erre adni.aug. 15. 16:01
1/6 anonim válasza:
És tudod miért?
Nem kell irodalmi véna ehhez. Elég ha Ismered Isten Igéjét. 2000 év óta.
Milyen személyeket választ elsőként, és ural le sátán, és használ fel, főleg ha gyenge jellem az illető, és a pénz Istenként van jelen az illetőnél? Ki volt sátán még levettetése előtt odafent?
2/6 anonim válasza:
És miért Éva lett megkisértve elsőként? miért nem Ádám? gondolkodj...
3/6 A kérdező kommentje:
Gondolkodom, de nem nem jövök rá. Sajnos a vallással nem vagyok tisztában de inkább simán irodalmi értelemben kérdeztem. De szívesen venném ha leírnád mire gondolsz pontosan.
aug. 15. 16:59
4/6 anonim válasza:
Öszintén szólva aki mesekönyvek alapján próbál bármit is elmagyarázni, azt nem érdemes kérdezni, mert csak további ostobaságokat fog írni
5/6 Mansour válasza:
Nem tudom, hogy ezt ki mondhatta és milyen kontextusban, de őszintén szólva nekem olyan "mondok valami hangzatosat, hogy elájuljanak, mekkora gondolkodó vagyok" dolognak tűnik. Mindenesetre, ha van mögötte valódi tartalom, akkor az kontextustól, személyiségtől függően elég sok minden lehet. Én annyit tudok leírni, hogy nekem mit sugall ez a gondolat. A sátános irányt én kerülném, bár az is egy valid megfejtés. Nekem inkább azt mondja, hogy az igazi szépség képes kiváltani az emberben valamiféle félelemmel vegyes áhítatot, "mysterium tremendumot", a teremtő erővel való szembesülés következtében. A szépség forrása emberfeletti hatalomnak tűnik, még akkor is, ha nem isteni, hanem emberi ez a forrás. Az ilyen szembesülés során megérinti az embert néha az az érzés, hogy ami ilyen szépséget képes alkotni, az valami félelmetesen hatalmas erő lehet. Nekem legalábbis volt már ilyen érzésem.
6/6 anonim válasza:
Menj el eredetiben megnézni az általad legnagyobbra becsült művész számodra legkedvesebb alkotását. Csak állj ott előtte és megérted. Ezt az érzést nem nagyon lehet leírni.
(Mondjuk ne a Mona Lisát, mert a golyóálló plexi, a távolság és a tömeg jelentősen rontja a hatást LOL)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!