Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Honnét tudom, hogy a vászon...

Honnét tudom, hogy a vászon le van-e kenve már, vagy sem?

Figyelt kérdés
Ha már festettem rá , akkor mivel kell fixálnom? lehet, hogy hülye vagyok, de nem lehet hajlakkal? :) Köszönöm a válaszokat és bocsi, hogy ilyen amatőr vagyok
2010. nov. 1. 20:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Onnan lehet megállapítani, hogy a nyers kikészítetlen vászon nem fehér és tele van maghéjmaradékokkal. Népszerű nevén molinónak hívják, sárgás és enyhén gyűrött. Víz hatásárára hosszában 10-15, szélességében 5 cm-t megy össze. Mindenképp mintázás előtt be kell avatni forró vízzel. Festés után ecettel lehet fixálni a szineket.

Fehérített alapanyag esetében szintén festés előtt ki kell a vásznat mosni, hogy a későbbi formáját meg is tartsa. Az ecetes fixálás nem maradhat el.

Vászon lekenése mást jelent. Egy olyan technológiai folyamat mely egy segédanyag felvitelét jelenti a felületre amitől vagy mérettartó,vagy vízhatlan lesz a vászon esetleg fényesre vasalják és szaténnak látszik. Ez segédanyagoktól függően változó.

A fehér vászon nincs lekenve, csak fehérítve, írtelenítve és vasalva van.

2010. nov. 24. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!