Van értelme saját múzeumot csinálni?
Sziasztok! 18 éves vagyok és egy évem van még az érettségiig. Egy nagyon nagy ötletem támadt, amire érettségi után ráalapoznám az életem. A barátnőmmel nagyon szeretjük a magyar irodalmat, az írókat, költőket. A lényeg, hogy egy saját múzeumot csinálnánk, ami tényleg nagyon egyedi lenne, amit még senki sem csinált. Elvont ötlet, viszont mint vállalkozás is nagyot ütne. Biztosan érdekelné az embereket -pláne, aki nagy irodalmár. A munkánk csupán annyi lenne, hogy ötletelünk, kutatunk, művészkedünk és ebből meg is élhetünk (nem szeretném leírni a pontos ötletet - gondolom értitek, hogy miért :)) ).
Leginkább kutatni, gyűjteni, új ötleteket megvalósítani, interaktív dolgokat (pl szabadulószobát), eseményeket létrehozni, esélyt adni fiatal művészeknek ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk az emberek (pl ingyenes szavalás lehetőséget biztosítani nekik a látogatók előtt) + még rengeteg dolgot kell felhasználnom ehhez az ,,álombeli szakmához”.
A kérdésem az, hogy mit javasoltok, milyen egyetemre menjek, ami segítségével létre tudjuk hozni ezt?
Pár -talán- fontos dolog rólunk:
-A barátnőm egy évvel nagyobb, mint én és ő idén kezdi el a bölcsészeten a magyar- német szakot.
- Én költők, írók aláírását/ dedikálását gyűjtöm. Sok pénzt gyűjtöttem össze (Karácsony, szülinap stb.) és belőle ilyen könyveket vásároltam. Van már Kosztolányi, Zelk Zoltán, Babits és Karinthy aláírásom + egy Szabó Lőrinc dedikált könyvem.
- Édesapám vállalkozó. Egy kisebb faluban élünk Erdélyben (ne kezdjetek ki azzal, hogy román vagyok kérlek, mert nem tartom annak magam). Ő 18 éves volt, amikor az édesanyja, mamám meghalt. Szegények voltak és 11. osztályban otthagyta az iskolát. Nagyon sokat küszködött, dolgozott és emiatt elérte, hogy a faluban egyedüli élelmiszerboltja van. Ezt csak azért írtam le, mert fontosnak tartom azt, hogy ő nagyon sokat tudna segíteni nekünk, mert ért a marketinghez és a vállalkozáshoz.
Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastátok és várom a válaszokat!
kulturális menedzser képzés, vagy valamilyen vállalkozói suli
menjetek el önkénteskedni múzeumokba, pl. a PIM-be.
Nem akarom elvenni a kedved azzal hogy pontonként szedem szét amit írtál. Mentsd el magadnak ezt a kérdést és pár év múlva jót fogsz mosolyogni rajta.
Az elméletet megkapod egy művészeti menedzser szakon, de azzal nem leszel sokkal előrébb. A nyelv a legfontosabb. Legalább angolul beszélj és próbálj minél hamarabb minél jobb galériához bekerülni akár gyakornokként. Onnan tudsz építkezni. Gyakorlati tudás és kapcsolatok nélkül teljesen mindegy milyen sulit végzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!