Mit gondoltok, van értelme bekerülni egy antológiába?
Szoktak lenni verspályázatok (most ezt emelném ki) és volt időszak amikor beküldtem több helyre is az írásomat, bele is kerültem 2 antológiába, de nem éreztem semmit + meg is kellett venni a könyvet, (oké, hogy egyet meg ingyen kaptam) a másiknál pedig fizetnem kellett azért amiért belekerültem. A versen kívül helyet kaptam + egy oldalon, ahol pár sort írhattam magamról, végül rájöttem hogy a kutyát nem érdekli és csak az időm megy el vele.
Én csak azt látom, hogy ez egy jó biznisz nekik, mert ha 50-100 ember helyet kap és mindegyikük vígan fizet pl 6 ezer forintot, akkor abból félmilliós összegek is lehetnek, mi meg örülünk annak amiért fizetünk a semmiért, ráadásul rajtunk kívül senki nem veszi meg, legalábbis nagyon kevesen.
Ha egy bizonyos AT rövidítésű kiadóról van szó, akkor náluk nincs értelme, ők ebből csinálnak pénzt, meg verik a mellüket, hogy hányszáz szerzőjük van. Tudnék mesélni, évekre elegendő balhéjuk van.
Normális kiadónál van értelme, mert neked tapasztalat, a szakma pedig megismeri a neved, könnyebben indulsz neki később saját kötettel.
Persze manapság a verseknek amúgy is mostoha sora van, ez nem könnyíti a helyzeted.
Szerintem verssel semmi értelme, azt tényleg nem veszi senki. Még én sem, pedig én havi 2-3 könyvet legalább vásárolok. Többen olvassák, ha felgraffitized egy kukára.
Novellákkal más a helyzet, annak még van valamennyi piaca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!