A művészeti iskolák akt modeljei általában miért idősek?
Huszonkettő és huszonnégy éves korom között többször modellkedtem és ezek közül számtalan akt volt. (Az egyértelműség kedvéért, nő vagyok.)
Egy idősebb ember kisebb eséllyel lesz zavarban a teste miatt, legalábbis én ezt hallottam vissza leginkább a modellkedéseim során. Az, hogy akár egy tucatnyi ember a meztelen testedet nézi, az sokaknak kívül esik a komfortzónáján, főleg a fiataloknál, akik még sokkal nagyovv hangsúlyt fektetnek a külső megjelenésükre.
"Nem vagyok én apáca, de ágaskodik a "páca"" - bár ez nem teljesen illik ide a valódi jelentése szerint.
Nyilván sokak nem csak a ceruzájukat farigcsálnák, ha fullos bige vagy kigyúrt ödön ülne a kövön.
Durva hogy érkezett már 7 komment és mindenki csak tippelget, de senki sem tudta megválaszolni a kérdést.
Alapból ritkán keresnek fiatal modelleket erre a célra, mert nehezebb őket rajzolni. Max rövid időre szoktak fiatalt felkérni vagy külön témához. Előfordul, de ritka. Egy tanulmányrajznál nem a fotórealisztikusság a cél, hanem a karakterábrázolás. Az idősebb emberek pedig karakteresebbek, ennyi. Egy sima feszes bőrt bőrhibák nélkül sokkal nehezebb visszaadni, mint mondjuk a ráncokat. Az árnyékolás meg rémálom..
1. aki idősebb, annak ez egy jópofa nyugdíjkiegészítés. egy fiatal nem fog 3 óráig ücsörögni egy szál pöcsben, 5000 forintért
2. egy idősebb már nem fészkelődik, hanem a gondolataiba merülve képes egy helyben ülni.
mit akarsz még megtudni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!