Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az alábbi idézetnek ki a...

Vadas Barbara kérdése:

Az alábbi idézetnek ki a szerzője? A nemsokára megjelenő könyvemhez szeretném felhasználni előszóként, de szükségem van a hivatkozásra, hogy ne plágium legyen. Kösz*nöm a válaszokat!

Figyelt kérdés

„Szeretlek Apa!

Köszönöm, hogy elhitetted velem, hogy bármit csinálok, jól csinálom.

Köszönöm, hogy megtanítottál emberül élni és másokat megbecsülni.

Köszönöm, hogy mindig átsegítettél az élet nehéz időszakain.

Köszönöm, hogy megtanítottál nézni és figyelni, gondolkozni, kérdezni és felelni.

Köszönöm, hogy akkor, amikor a világ összeesküdött ellenem, te sugárzó mosolyt küldtél felém és bátorítottál, erőt adtál.

Köszönöm, hogy gyengéimet, hibáimat mindig diszkréten kezelted.

Köszönöm, hogy felismerted a pillanatot, amikor már egyedül is elboldogultam a világgal és elengedted a kezem.

De sohasem hagytál magamra teljesen.

Állandóan keményen dolgoztál, hogy mindenem meglegyen és mindig biztattál, hogy csak így tovább és én büszkén hirdettem: Apu mondta.

Tudom, hogy nem választhattam meg, hogy te legyél az édesapám, de ha lehetne, akkor is téged választanálak.”

az én édesapám pontosan ilyen! :)

2010. okt. 12. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen public domain, mert bármerre nézek a Guglival, sehol senki nem tud hozzá szerzőt, bár persze puffogtatja szorgosan mindenki nyakra-főre mindenfelé, de senki nem tudja, hogy ki írta. Szóval szerintem nyugodtan használd fel, csak hagyd meg idézőjelben. Esetleg ha nagyon lelkiismeretes szeretnél lenni, akkor lábjegyzetben tedd hozzá, hogy nem tudtad kideríteni a szerzőt, de ha jelentkezik, vagy ha valaki elküldi neked vagy a kiadódnak, akkor a következő kiadásba már beleveszed a nevét.
2010. okt. 12. 15:15
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, ez jó ötlet! :)
2010. okt. 12. 19:17
 3/4 anonim válasza:
bocsi, tudom, hogy ez nem vág ide, de milyen kiadónál jelenik meg a könyved? csak mert nekem is van 1-2 kéziratom, de eddig egyik kiadotol sem kaptam választ, pedig már kb. fél éve elküldtem.
2010. okt. 12. 19:28
 4/4 A kérdező kommentje:
jelenleg három-négy kiadónál is tárgyalunk, sehogy sem tudunk zöld ágra vergődni, én nem szeretném, ha sok lenne az ára, minél lejjebb akarom szorítani, hogy olvasva legyen, és ne ott álljon a polcokon.
2010. okt. 12. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!