Keresem olyan emberek társaságát a 16-2x éves korosztályból, akik úgymond "művészlelkek". Ajánlanátok netes közösséget?
Az a baj, hogy a "művészlelkek" messze nem azt jelenti, amire te gondolsz. Persze, tök jól hangzik, hogy van egy kis csoport, akik mint valami misztikus kis közösség, világmegváltó terveik közepette töltik a holdfényes éjszakát, mélabús sóhajok között, tipikus művészsulis ruhában - sapka télen-nyáron...
Hadd adjak egy megfogalmazást a művészlélekre:
"Művészi hajlamú, érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő lelkialkatú személy."
Az igazi művészlelkeknél igenis az alkotás a művészet áll első helyen, és ennek fényében látják máshogy a világot. Vagy azt hiszed, ők nem rohannak reggel a suliba a gyerekkel, nem kell számlákat befizetniük, csupán ülni a zongora mellett és várni az ihletre? :)
Manapság sokan szeretik magukat művészléleknek nevezni, mert milyen jól hangzik - pedig ők kevesen vannak. Persze mindenki úgy véli, ő pont beletartozik ebbe a csoportba, de 15 évesen biológiai természetesség, hogy az ember érzékenyebb az átlagosnál és elkezdi más szemszögből nézni a világot - na, a művészlélek az, aki még 30 évesen is megtalálja a szépséget az életben ;P
08:06!
"tök jól hangzik, hogy van egy kis csoport, akik mint valami misztikus kis közösség, világmegváltó terveik közepette töltik a holdfényes éjszakát, mélabús sóhajok között, tipikus művészsulis ruhában - sapka télen-nyáron..." - Én nem ilyen szabadkőműves dologra gondoltam, ha meg gúnyolódásra vágyok felmegyek napisz@rra, vagy átmegyek a szerelem, szex topicba oltani, de azért köszi.
Hadd adjak egy megfogalmazást a művészlélekre:
"Művészi hajlamú, érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő lelkialkatú személy." - Pont erre gondoltam, csak rosszul/máshogy fogalmaztam meg.
"Az igazi művészlelkeknél igenis az alkotás a művészet áll első helyen, és ennek fényében látják máshogy a világot. Vagy azt hiszed, ők nem rohannak reggel a suliba a gyerekkel, nem kell számlákat befizetniük, csupán ülni a zongora mellett és várni az ihletre? :)" - Sztem ez nincs feltétlen így, mert van aki nem "alkot" semmilyen művészeti témakörben, de mégis fogékony rá. (Nálam ilyen például a zene) Az előző meghatározásodból a "érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő" jelzőket emelném ki mint legfőbb jellemző.
" de 15 évesen biológiai természetesség, hogy az ember érzékenyebb az átlagosnál és elkezdi más szemszögből nézni a világot" - Ha ezt célzásnak szántad, elmondanám h rég nem vagyok már közel a 15-höz...
Többieknek köszönöm szépen a választ. Itt, gykév-n is van állandó "tagság"? :)
Kicsit furcsa, hogy művészlélek vagy, és a művészeti témák nem érdekelnek.
Szerintem inkább arról lehet szó, hogy a környezetedben nem találod meg a hozzád hasonló gondolkodású egyéneket. Meglátod, előbb-utóbb rátalálsz a neked megfelelő társaságra - főleg, ha olyan helyekre jársz, olyan hobbit űzöl, ami nagyon érdekel. Ezzel a művészlélek dologgal félrevezeted magad. (Legalábbis nekem e néhány sorból úgy tűnik.)Bocs, nem megbántani akartalak, csak segítség gyanánt írtam.
A művész mindig magányos.
Művészlelkeket meg találsz a neten milliót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!