Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Keresem olyan emberek társaság...

Keresem olyan emberek társaságát a 16-2x éves korosztályból, akik úgymond "művészlelkek". Ajánlanátok netes közösséget?

Figyelt kérdés
Keresem olyan emberek közösségét a 16-2x éves korosztályból, akik úgymond "művészlelkek". (máshogy látják a világot, elutasítják a tömeg dolgokat, különcök, stb...) Nem kimondottam maguk a művészeti témák érdekelnek, hanem azok az emberek akik ilyenek, és szeretnek beszélgetni komolyabb dolgokról. Tudnátok mondani vmilyen fórumot, blogot, vagy bármilyen netes közösséget?
2010. okt. 8. 01:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én művészlélek vagyok, azért vagyok fent éjjel, beszélgess velem :)
2010. okt. 8. 01:56
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Az a baj, hogy a "művészlelkek" messze nem azt jelenti, amire te gondolsz. Persze, tök jól hangzik, hogy van egy kis csoport, akik mint valami misztikus kis közösség, világmegváltó terveik közepette töltik a holdfényes éjszakát, mélabús sóhajok között, tipikus művészsulis ruhában - sapka télen-nyáron...

Hadd adjak egy megfogalmazást a művészlélekre:

"Művészi hajlamú, érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő lelkialkatú személy."

Az igazi művészlelkeknél igenis az alkotás a művészet áll első helyen, és ennek fényében látják máshogy a világot. Vagy azt hiszed, ők nem rohannak reggel a suliba a gyerekkel, nem kell számlákat befizetniük, csupán ülni a zongora mellett és várni az ihletre? :)

Manapság sokan szeretik magukat művészléleknek nevezni, mert milyen jól hangzik - pedig ők kevesen vannak. Persze mindenki úgy véli, ő pont beletartozik ebbe a csoportba, de 15 évesen biológiai természetesség, hogy az ember érzékenyebb az átlagosnál és elkezdi más szemszögből nézni a világot - na, a művészlélek az, aki még 30 évesen is megtalálja a szépséget az életben ;P

2010. okt. 8. 08:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, írhatsz nekem is.
2010. okt. 8. 08:13
 4/12 A kérdező kommentje:

08:06!

"tök jól hangzik, hogy van egy kis csoport, akik mint valami misztikus kis közösség, világmegváltó terveik közepette töltik a holdfényes éjszakát, mélabús sóhajok között, tipikus művészsulis ruhában - sapka télen-nyáron..." - Én nem ilyen szabadkőműves dologra gondoltam, ha meg gúnyolódásra vágyok felmegyek napisz@rra, vagy átmegyek a szerelem, szex topicba oltani, de azért köszi.

Hadd adjak egy megfogalmazást a művészlélekre:

"Művészi hajlamú, érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő lelkialkatú személy." - Pont erre gondoltam, csak rosszul/máshogy fogalmaztam meg.

"Az igazi művészlelkeknél igenis az alkotás a művészet áll első helyen, és ennek fényében látják máshogy a világot. Vagy azt hiszed, ők nem rohannak reggel a suliba a gyerekkel, nem kell számlákat befizetniük, csupán ülni a zongora mellett és várni az ihletre? :)" - Sztem ez nincs feltétlen így, mert van aki nem "alkot" semmilyen művészeti témakörben, de mégis fogékony rá. (Nálam ilyen például a zene) Az előző meghatározásodból a "érzelmileg fogékony, a köznapi dolgokkal kevéssé törődő" jelzőket emelném ki mint legfőbb jellemző.

" de 15 évesen biológiai természetesség, hogy az ember érzékenyebb az átlagosnál és elkezdi más szemszögből nézni a világot" - Ha ezt célzásnak szántad, elmondanám h rég nem vagyok már közel a 15-höz...

Többieknek köszönöm szépen a választ. Itt, gykév-n is van állandó "tagság"? :)

2010. okt. 8. 10:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Kicsit furcsa, hogy művészlélek vagy, és a művészeti témák nem érdekelnek.

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy a környezetedben nem találod meg a hozzád hasonló gondolkodású egyéneket. Meglátod, előbb-utóbb rátalálsz a neked megfelelő társaságra - főleg, ha olyan helyekre jársz, olyan hobbit űzöl, ami nagyon érdekel. Ezzel a művészlélek dologgal félrevezeted magad. (Legalábbis nekem e néhány sorból úgy tűnik.)Bocs, nem megbántani akartalak, csak segítség gyanánt írtam.

2010. okt. 8. 13:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Érdekelnek a művészetek (például zene ahogy már írtam), vagy modern festészet, építészeti stílusok, lakberendezési stílusok, stb, csak nem olyan szinten h ez töltse ki az életemet... Nem tudok hangszeren játszani, nem szoktam festeni, nem vagyok lakberendező, se művészettörténész, egyszerűen csak érdekel... De ezek szerint aki nem alkotó, az nem üti meg a szintet. Elnézést akkor a hülye kérdés miatt.
2010. okt. 8. 13:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésed hülye, csak fogalmi zavarod van. Ma mindenki, aki kicsit érzékenyebb az átlagnál, szereti magára húzni a művészlélek kifejezést, ezért ma már lassan pejoratív kifejezésnek számít ez a szó.
2010. okt. 8. 13:55
 8/12 anonim ***** válasza:

A művész mindig magányos.

Művészlelkeket meg találsz a neten milliót.

2010. okt. 10. 09:54
 9/12 anonim ***** válasza:
hol laksz és nemed, korod?
2010. okt. 10. 19:58
 10/12 anonim ***** válasza:
De én tényleg művészlélek vagyok. Szeretek festeni, játszok zongorán és gitáron na nem profi szinten, de jó a hallásom. Szoktam saját zenéket írni, és van 2 haverom, akik szintén. Van egy elég jó midi billentyűzetem, amire nuendo programmal csinálok akármilyen vsti hangszert. Festeni képeket festettem már kávézóba, borozóba, meg otthonra a falra, meg van itthon pár kép is eldugva amit festettem. Vannak akávriumaim, amiket szintén kreatívan megcsinálok sok növény, faágak meg minden hülyeség van benne. Próbálok ilyen ADA stílusú növényes akváriumot csinálni, csak azt elég nehéz, mert tudni kell minden növényről hogy melyiknek mi az igénye, milyen gyorsan nő... meg ilyesmik. A munkám meg hogy weblapokat csinálok. Persze aban nem sok a kreativitás, mert az a megrendelők óhaja szerint készül úgy 90%-ban. Anyám grafikus, ezért kiskoromban nyertem kiállításon díjat is számítógépes grafikával, meg volt olyan is, hogy nekem csináltak saját kiállítást, de bár az nagy marhaság volt őszintén. Hja és mellesleg nem vagyok önimádó, csak azért írtam le ezeket, hogy ne mondhassátok hogy semmi közöm a művészethez. Valamennyi azért van. Az átlagember igen, tévét néz és netezik szabadidejében, hát én nem. Nyilván dolgozok én is, mert különben éhen halnék, és nem mindig lelem örömömet a munkámban. Próbálok olyan dolgokat csinálni, ami azért tetszik. És a munkahelyemen reklámtáblákkal is foglalkozunk, logókészítés cégeknek, vagy egy teljes arculat megtervezése. Valamennyi kreativitást ez is igényel. Most azt mondhatnád biztos sok időm van mindenre, hát nincs sok, de szakítok időt mindenre amit épp kitalálok, amit épp meg akarok csinálni.
2010. okt. 11. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!