Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen művészeti alkotások...

Milyen művészeti alkotások vannak, amik a bosszúról, bosszúállásról szólnak?

Figyelt kérdés
Filmeken kívül jöhet minden, vers, irodalom, képzőművészet (festmény, szobrászat), zene, stb. Köszi!
2023. febr. 3. 19:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát pl. Verdi Rigoletto-ja, de az Álarcosbál, a Trubadúr is ilyen, meg az Otello, de az Aidában is van ilyen vonal, Mascagni Parasztbecsület, Leoncavalló Bajazzók, persze ezeknél "szerelmi" bosszú van többnyire.
2023. febr. 3. 21:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Mikszáth Kálmán: A fekete város
2023. febr. 4. 10:36
 3/14 anonim ***** válasza:
12%

Artemisia Gentileschi: Judit lefejezi Holofernészt (festmény)

Lazzarini Gregorio: Fulvia bosszúja (festmény)

2023. febr. 4. 11:03
 4/14 anonim válasza:
87%
Fulvia bosszúja nem Francisco Maura Y Montaner?
2023. febr. 10. 15:23
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Lehet, nem pontosan fordítottam, tehát esetleg a bosszú lehet düh is.

2023. febr. 10. 15:35
 6/14 anonim válasza:
73%
Mi köze van a fordításnak ahhoz, hogy nem Gregorio Lazzarini a mű alkotója? Francisco Maura Y Montaner nevét Gregorio Lazzarininek fordítottad, vagy mi?
2023. febr. 11. 13:57
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

#6.

5. vagyok. Ha az ember nem a kérdésre válaszol, hanem egy válaszra reagál, az az oldal szabályaival szembe megy. Mégis megteszem.

Fulvia reakcióját Cicero fejének láttán, mint eseményt, több alkotó is ábrázolt. Az alkotásnak (festménynek) más-más címet adott egy-egy festő. A festmények teljesen más stílusban készültek, mint ahogyan Montaner és Lazzarini ugyanazon témát ábrázoló alkotása. Ettől még a téma ugyanaz. Hányan is ábrázolták már Krisztust a keresztfán?

A fordításom pedig a kép címére vonatkozott. Lazzarini festményét egy német nyelvű oldalon találtam, melyet most nem lelek, és ott az ő festményének a következő volt a címe: Die Rache von Fulvia (febr.4. 11:03). Ebből kiindulva írtam a 3/6 hozzászólásomban a "Fulvia bosszúja" címet. Tegnap a 15:35-kor csatolt linken találtam Lazzarini festményét, ahol "Rage of Fulvia" elnevezéssel látható, ez pedig Fulvia dühét jelenti, akkor, amikor meglátja Cicero fejét. Erre írtam azt, hogy a bosszú lehet düh is.

2023. febr. 11. 14:46
 8/14 anonim válasza:
73%

#7.

6. vagyok. Ez a sok hülyeség, amit összehordtál itt a hetedik hozzászólásban mit változtat azon, hogy azt állítottad, Gregorio Lazzarini a festő, pedig valójában Francisco Maura Y Montaner festette? Várom a választ, de ebből te már nem jössz ki jól!

2023. febr. 12. 08:53
 9/14 anonim ***** válasza:

#8.

7. vagyok. Most komolyan szavakon lovagolsz?

Gregorio Lazzarini ugyanazt a jelenetet festette meg, mint az általad említett Francisco Maura Y Montaner. Attól, hogy az egyiknek a Fulvia bosszúja a címe, a másiknak pedig Fulvia dühe, az a lényegen nem változtat, mert mindkét festmény ugyanarról szól. Az pedig, hogy ezért lepontoztatok, titeket minősít.

Csatolok egy másik linket. Vedd a fáradságot, olvasd el, és nézd meg a festményt.

"Fulvia dühe", Gregorio Lazzarini 1692-es festménye Fulviát Cicero levágott fejével ábrázolja. Old Masters Picture Gallery, Kassel, Németország

[link]

Francisco Maura Y Montaner festménye pedig itt található: Santa Cruz de Tenerife Városi Szépművészeti Múzeum

2023. febr. 12. 12:21
 10/14 anonim válasza:

#9.

8. vagyok. Nem a szavakon lovagolok, feltettem egy kérdést, és megismétlem, amiket ide lefirkálsz mit változtat azon a tényen, tévedtél, mert Fulvia bosszúja nem Gregorio Lazzarini festménye? Nem kérek körítést, csak egy választ a kérdésemre.

2023. febr. 12. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!