Normális, ha nem akarok felnőttesen rajzolni?
Mire gondolt a költő? 😀
Mit értesz felnőttes alatt?
Legtöbb felnőtt rajzolni se tud :)
Ha a rajz alapokra gondolsz... Nos azok kellenek, még ha jelenleg nem is érted, látod a lényegét. Idővel tapasztalattal fogod csak értékelni.
Jómagam se kedveltem az alapok begyűrését, ám mai napig hálás vagyok kitartó tanáraimnak, mestereimnek, főleg hogy érzem s tudom így már mennyire kellenek ezek a szükséges alapok.
Hiába tehetséges valaki, annak mégnagyobb löket ezen dolgok elsajátítása, megértése.
A rajz alapjait minden művészeti ágon alkotónak oktatnak alap szinten, nem véletlen. Pl nálunk üvegesek, keramikusok, textílművesek, textílrajzoló és modell tervezők, animációsok, grafimusok, fotósok egyaránt tanulták.
Minimum a szerkezeti rajz, arányok fény-árnyék irányok legyenek meg.
Nem az az elvárás, hogy fotórealisztikusan kivitelezd a bársony anyagot. (amit amúgy mai napig nagyon kevesen tudnak)
Hanem pl jön a megrendelő fél, akinek elképzelését meg kell érteni, lerajzolva egyeztetni.
Itt sokszor kiderül ki mire gondolt.
Pl mondom: gondolj egy csészére.
Az sok féle alakzatot vehet fel, más anyagok, formák, díszítések stb.
Ha animáció vagy hasonló, nos ott is alap a rajz alapkövei.
Kérdés az: számodra mit jelent a rajz? Milyen szinten és milyen célból akarsz alkotni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!