Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Normális, ha nem akarok...

Normális, ha nem akarok felnőttesen rajzolni?

Figyelt kérdés
2022. jún. 27. 19:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha megteheted nem kell "felnőttesen" rajzolnod. Már régóta létezik olyan dolog, hogy művészi szabadság.
2022. jún. 27. 20:02
 2/15 anonim ***** válasza:
Mit jelent felnőttesen rajzolni? Amúgy keress rá Sajdik Ferenc vagy Réber László rajzaira!
2022. jún. 28. 11:26
 3/15 anonim ***** válasza:

Mire gondolt a költő? 😀

Mit értesz felnőttes alatt?

2022. jún. 30. 11:07
 4/15 A kérdező kommentje:
Úgy értem úgy rajzolni, mint a legtöbb felnőtt.
2022. júl. 1. 11:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne rajzolj úgy! Hogy rajzolsz amúgy? Sokan szeretik a karikatúrákat, skicces stílust.
2022. júl. 1. 14:05
 6/15 A kérdező kommentje:
OLyasmi. Én is szeretem.
2022. júl. 1. 16:13
 7/15 anonim ***** válasza:

Legtöbb felnőtt rajzolni se tud :)

Ha a rajz alapokra gondolsz... Nos azok kellenek, még ha jelenleg nem is érted, látod a lényegét. Idővel tapasztalattal fogod csak értékelni.

Jómagam se kedveltem az alapok begyűrését, ám mai napig hálás vagyok kitartó tanáraimnak, mestereimnek, főleg hogy érzem s tudom így már mennyire kellenek ezek a szükséges alapok.

Hiába tehetséges valaki, annak mégnagyobb löket ezen dolgok elsajátítása, megértése.

A rajz alapjait minden művészeti ágon alkotónak oktatnak alap szinten, nem véletlen. Pl nálunk üvegesek, keramikusok, textílművesek, textílrajzoló és modell tervezők, animációsok, grafimusok, fotósok egyaránt tanulták.

Minimum a szerkezeti rajz, arányok fény-árnyék irányok legyenek meg.

Nem az az elvárás, hogy fotórealisztikusan kivitelezd a bársony anyagot. (amit amúgy mai napig nagyon kevesen tudnak)

Hanem pl jön a megrendelő fél, akinek elképzelését meg kell érteni, lerajzolva egyeztetni.

Itt sokszor kiderül ki mire gondolt.

Pl mondom: gondolj egy csészére.

Az sok féle alakzatot vehet fel, más anyagok, formák, díszítések stb.

Ha animáció vagy hasonló, nos ott is alap a rajz alapkövei.

Kérdés az: számodra mit jelent a rajz? Milyen szinten és milyen célból akarsz alkotni?

2022. okt. 11. 10:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, kiegészíteném, hogy akkor is fontos, ha csak hobbirajzos vagy, vagyis nem akarsz ebből pénzt csinálni. Sokan vannak, akik például hobbiból képregényt rajzolnak, aztán egy csomót fejlődtek, feltették a Tapas-ra és egyéb képregényes oldalakra. De az alapok, ha unalmasak is, kellenek.
2022. okt. 11. 14:06
 9/15 A kérdező kommentje:
De miért kellenek? Miért tanítanak ilyeneket?
2022. okt. 15. 12:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Hogy-hogy miért? Mert a rajzolás alapja, hogy a formát papírra tudd vetni! Azoknak, akik komolyabban veszik, akár hobbi, akár ezt tanulják, fontos, hogy megtanuljanak rajzolni. Úgy értem, ha például megtanulsz lerajzolni egy kockát, ugyanazon az elven és gyakorlatsoron meg tudsz tanulni magadtól lerajzolni egy széket, egy épületet, később ezt a tudást képes vagy használni, ha tervezel, fejből rajzolsz, hátteret alkotsz képregényhez. Emberábrázolásnál megtanulod az arányokat, majd modellrajzolásnál rájössz, hogy a valódi ember arányai mások, mint az akadémiai 1:8 (a fej nyolcszor vagy hét és félszer fér rá a testre). Plusz még ehhez jönnek a különböző rasszok, mert más az arcberendezése egy vietnáminak, egy németnek vagy egy nigériainak. Ez egy tudás, ami jó, ha van, ettől függetlenül rajzolhatsz úgy, mint Bartos Erika (ha nem tudod, keress rá!).
2022. okt. 15. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!