Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok a képregényem...

Mit gondoltok a képregényem első fejezetéről? (Angol)

Figyelt kérdés

Tudom nagyon rövid de a 2. fejezet hosszabb lesz!

[link]

2022. máj. 29. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyomtam rá egy szivecskét, de csak azért, mert te (a többi random gyenge képregényt rajzolni akaróval ellentétben) tényleg el is kezdted, s ki is tetted egy normális oldalra. Már csak a Tapas ismerete megérte a szivecskét...
2022. máj. 29. 21:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én speciel rosszul lettem tőle.

Ezzel együtt írjál csak, hátha tudsz fejlődni benne.

2022. máj. 29. 21:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Alap infó mindig hiányzik az alkotókról:

A koruk. Hány éves vagy?

Egy fontos mérce, tényező.

Az más kérdés, hogy az alacsonyabb mentalitású vulgáris réteg nem képes értelmesen megfogalmazni egy negatív kritikát sem.

(Általában ezen kommentelők gyerekek, sérült, problémás emberek.)

Épp ezért tanulj meg ne indulattal válaszolni, magadat leminősítve az ő szintjükre.

Visszatérve a témára:

Kell egy alap sztori, ami nem egy napló, hanem forgatókönyv szerű. Tartlom, fordulópontok, környezeti tényezők, érzések... Stb.

A rajznál alap hiányosságok vannak, mint pl arányok, vonalkezelések, anatómia.

Nézz sok videót, képet vázlatolásról, vázlatokról.

A lapon való elhelyezkedés, kompozició, befoglalóformák, irányok, arányok, tegelyek, melyekhez szükséges ábrázoló geometriai tudás, és még sorolhatnám.

Kezdetben elég, ha tökéletesíted az alapokat, pontosabban megtanulsz minél szebb vázlatot készíteni, aztán csak a kontúr, tónus.

Vannak könyvek is.

Lehet "unalmas", ám nem véletlen alap.

Minél jobb az alap, annál jobb lesz a végeredmény minősége.

No meg a lendület, perspektíva nézetek "kamera nézetek" és effektek nagy hatást keltenek a képregényekben, ám még mindig az alap megrajzolása az alapköve mindennek.

Az is kérdéses hány éves lehetsz.

Pl tesóm 14 évesen rajzolt így, míg jómagam 14 évesen már portrékkal, madár rajzokkal készültem a művészetire.

Azaz kinek milyen szinten vannak az ehhez szükséges motoros képességei.

A rajz tanulható, ám mindenkinek vannak határai, amit az agy, test határoz meg.

Rendes képregényhez rövid.

Menj be könyvesboltokba és csekkold le a képregényeket. Hogyan osztják fel a részeket, hogyan szakítják meg direkt adott fordulópontokon, hogy az ember várja a következő részt felspirázva.

Pl mangáknál 1 kötet kb 200 oldal.

Nézegess, kutakodj és elmélkedj rajtuk.

+olvass könyveket, nézd meg hogyan kivitelezik, írják meg, mi milyen érzelmeket vált ki belőled.

Ezek sokat adnak a fejlődéshez.

Sok sikert!

2022. jún. 2. 20:16
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek. Számomra se füle se farka, a dialógusok konkrétan semmi célt nem szolgálnak, max a végén. A kezdetleges rajzolás miatt mehéz értelmezni, hogy mi történik. Emellett az első fejezet rendkívül rövid és a főszereplő nevén és életkorán kívül semmi lényeges információt nem tudunk meg és emiatt hamar elveszti az olvasó az érdeklődését. Ennek ellenére azt mondom, hogy folytasd bátran, hiszen mindenkinek el kell kezdenie valahol. Emellett érdemes a rajztudásodat is fejleszteni, gyakorlás előtt tanulni.
2022. jún. 21. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!