Aki otthon rajzol fest,és eladásra is kínálja a műveit, milyen eredménnyel tud vevőt találni?
Eladni sokan nem tudják "magukat" mint alkotó.
-kommunikáció
-önismeret
-ember ismeret
-marketing /marketing érzék
Ha az alkotó nem rendelkezik ezekkel, alul marad.
Ám a legfőbb alapok azok fontosak:
-a tevékenységhez szükséges nem átlag szinvonalon megrekedt motoros képességek
-ebből adódó érzékek, tehetség, kreativitás
+ az igazi alkotó szereti, imádja azt amit csinál. Az alkotófolyamatok és végeredmény rabja, élete értelme s szenvedélye.
Önismeretben és az életben tudni kell mindazt mi az amiket szeretsz vagy sem, mik a képességeid, előnyeid, hátrányaid...stb.
Az tudja a nem kívánt munkát lecserélni a hobbijára, aki tisztában van mindazon témakörökkel, tényekkel melyeket a fentiekben leírtam.
Az, hogy milyen szintre emeli a tevékenységét, az csakis z egyéntől függ.
A havi pár ezeres zsebpénztől lehetnek akár milliók is.
No és nem mindegy, hogy szenvedve vagy élvezve alkot s intézkedik.
Én ebből élek 7-8 éve, évről évre jobban megy. Eleinte nagyon nehézkes, de kitartónak kell lenni. Az első években persze nem lehet elvárni hogy megélj belőle, szóval érdemes egy mellékállást is beszerezni.
Ha a művészetről van szó, nem válogatok, több stílusban, több technikával is dolgozom, több platformon árulok különböző dolgokat. Így szerintem megoldható. A művészet nem csak festmények eladása lehet, de tetoválás, grafikai munkák, kézműves dolgok, szóval ha egyhez értesz, érdemes a többiben is kibontakozni, hogy több esélyed legyen.
Ha csak rajzokról, festményekről van szó, ott egy rakás erre való oldal, pl Etsy (habár én őt nem ismerem, nem használom), ahol a termékeidet, a rajzaidból készült nyomtatványokat, pólókat, bögréket is tudsz árulni.
Egy stílussal szerintem jóval nehezebb megélni, pl ha ragaszkodsz hozzá hogy csak és kizárólag grafit portékat vagy hajlandó készíteni, ahhoz tényleg hírnév, profi munka kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!