Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Egyik írásom. Elolvasnád? Mi...

Egyik írásom. Elolvasnád? Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Jéghideg ujjait rázárta a kilincsre, és lassan lenyomta. Az ajtó gond nélkül engedett, egy reccsenés sem hallatszott. Bedugta az elemlámpát a keletkezett résbe, és tovább tárta az ajtót, a fénycsóva pedig – most már akadály nélkül – az ágyra vetült. A matracon egy test körvonalait vélte látni - és pontosan ettől félt a legjobban.

A lámpát gyorsan a másik irányba fordította. Balról jobbra, ez az én módszerem, gondolta megkönnyebbülten.

Megfontoltan a szoba másik végébe világított, egyenesen egy elnyűtt fotelre, melybe bajosan lehetett volna beleülni a rádobált ruháktól. Néhány tiszta volt közülük, pár valószínűleg koszos, de egy dologban egyformák: mindegyik koromfekete. Nadrágok és pólók sötét kupaca.

A mellette álló szekrény fiókjai kihúzva mutatták tartalmukat; mindössze pár papírlap, és egy jobb napokat látott parfüm árválkodott bennük, tényleges tartalmuk a mellette álló bőröndben volt. Újabb fekete ruhák, pár fülbevaló. Néhány zokni.

Az íróasztalon két könyv, valószínűleg tankönyvek. Mikor közelebb tartotta az elemlámpát, látta, hogy az irodalom van legfelül. Verselemzés.

A fényt végigvitte a szemközti falon. Unalmas, fehér. Nem igazán illik a szoba lakójához. Ennek ellenére minden négyzetcentiméter falba görcsösen kapaszkodott, hátha talál valamit rajta. Valamit, ami miatt nem kell ránéznie az ágyra.

Ekkor léptek zaját hallotta maga mögül. Kipp-kopp, fel a lépcsőn. Két-három szobányi ideje volt, utána nyilván ebbe is benyit.

Szinte már megkönnyebbülten fordította a lámpát az ágy felé, és halk léptekkel közelebb ment. Ahogy sejtette: a matracon valaki feküdt.

Végigfuttatta a fényt a két vékony lábon, a mindent beterítő hosszú, sötét hajon, a keskeny vállakon. Az arcát hagyta a végére; a halott szempár kéken meredt rá, vádlón, mintha csak azt mondaná, hogy mindenről te tehetsz. A gyönyörű vonásokat eltorzította a fájdalom.

Nem bírta tovább nézni a lányt. Ijesztő volt, és egyben hihetetlenül szép. Az elemlámpa fénye még inkább kihangsúlyozta fehér bőre és fekete haja kontrasztját, telt ajkai szinte sikolyra nyíltak.

Anette is sikoltani akart. Megszorította a lámpát és az ajtó felé irányította, mely lassan, hang nélkül kitárult.

Természetesen csak részlet, de gondoltam megkérdezem, hogy egyáltalán tetszik-e valakinek, vagy dobjam a kukába. Nem írok valami jól, tudom, csak szeretem magam szórakoztatni vele. :)

2010. szept. 11. 15:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tehetséges vagy, nekem is tetszik. Izgalmas krimi lehet.
2010. szept. 11. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:
www.creepypasta.com Ezek is jól vannak megírva.
2010. szept. 11. 21:12
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

amolyan ponyvás stílus, azon belül én ízlésemnek valamelyest túlspilázott mondatokkal időnként, amitől helyenként kissé erőltetettnek hat. Van egy olyan érzése az embernek, hogy túlságosan is "kiművelten" akarod mindenáron leírni a dolgokat, enyhén - helyenként közepesen is -hatásvadász. Valamelyest sablonos is. Ezeken kéne csiszolni, kicsit kevesebbet és letisztultabban, nem kell minden egyes mondattal ennyire igyekezni hatást elérni.

Ami tetszik, az ahogy bemutatod a szobát, az úgy eléggé képszerű, bele tudja képzelni magát, a másik pedig a ritmus, ahogy úgy nagyjából tényleg bele tudja magát képzelni az ember, hogy a történés abban a tempóban történik, ahogy ő olvas.

Egyenlőre azt mondanám, ez a részlet amolyan a szokásos ponyvaregények valamivel közepes feletti stílusában van megírva. E sztorival egy olvasható és élvezhető dologgá tud összeállni

2010. szept. 11. 21:50
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2010. szept. 11. 21:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

pont mondat javítása közben küldte el valami miatt..

szóval egy olvasmányos sztorival egy szórakoztató olvasmány lehet, ha még csiszol rajta, kicsit kevesebb sablonnal talán (ezt már csak a műfaj miatt is nehéz) és letisztultabban meg egy erős ponyvaregényt is le lehet hozni ebben a stílusban. Persze az már nagyon erősen függ a sztoritól is, de arra képes vagy, hogy úgy írjad le a dolgokat, hogy az olvasó képes legyen "belemerülni" a történetbe, beleképzelni magát.

Összességében, mivel ennyiből csak a stílust lehet valamelyest vizsgálgatni, azt mondanám, hogy ez egy korrektül és érdekesen leírt jelenet, sok ilyen szintű könyvet adtak már ki, az a tipikus klasszikus könnyű szórakoztató irodalom, régi detektív- meg gengszterregények, amikből a jobbakat szívesen olvasgatta az ember kikapcsolódásul. Ha pont az ezekre hajazó nagyon sablonos részeket sikerül kicsiszolni belőle, amik azt az érzést keltik az emberben, hogy ezt már olvastam máshol is, akkor jobban bele tudod vonni az embert.

2010. szept. 11. 22:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Tetszik!
2010. szept. 24. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!