Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Egyik írásom. Elolvasnád? Mi...

Egyik írásom. Elolvasnád? Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Jéghideg ujjait rázárta a kilincsre, és lassan lenyomta. Az ajtó gond nélkül engedett, egy reccsenés sem hallatszott. Bedugta az elemlámpát a keletkezett résbe, és tovább tárta az ajtót, a fénycsóva pedig – most már akadály nélkül – az ágyra vetült. A matracon egy test körvonalait vélte látni - és pontosan ettől félt a legjobban.

A lámpát gyorsan a másik irányba fordította. Balról jobbra, ez az én módszerem, gondolta megkönnyebbülten.

Megfontoltan a szoba másik végébe világított, egyenesen egy elnyűtt fotelre, melybe bajosan lehetett volna beleülni a rádobált ruháktól. Néhány tiszta volt közülük, pár valószínűleg koszos, de egy dologban egyformák: mindegyik koromfekete. Nadrágok és pólók sötét kupaca.

A mellette álló szekrény fiókjai kihúzva mutatták tartalmukat; mindössze pár papírlap, és egy jobb napokat látott parfüm árválkodott bennük, tényleges tartalmuk a mellette álló bőröndben volt. Újabb fekete ruhák, pár fülbevaló. Néhány zokni.

Az íróasztalon két könyv, valószínűleg tankönyvek. Mikor közelebb tartotta az elemlámpát, látta, hogy az irodalom van legfelül. Verselemzés.

A fényt végigvitte a szemközti falon. Unalmas, fehér. Nem igazán illik a szoba lakójához. Ennek ellenére minden négyzetcentiméter falba görcsösen kapaszkodott, hátha talál valamit rajta. Valamit, ami miatt nem kell ránéznie az ágyra.

Ekkor léptek zaját hallotta maga mögül. Kipp-kopp, fel a lépcsőn. Két-három szobányi ideje volt, utána nyilván ebbe is benyit.

Szinte már megkönnyebbülten fordította a lámpát az ágy felé, és halk léptekkel közelebb ment. Ahogy sejtette: a matracon valaki feküdt.

Végigfuttatta a fényt a két vékony lábon, a mindent beterítő hosszú, sötét hajon, a keskeny vállakon. Az arcát hagyta a végére; a halott szempár kéken meredt rá, vádlón, mintha csak azt mondaná, hogy mindenről te tehetsz. A gyönyörű vonásokat eltorzította a fájdalom.

Nem bírta tovább nézni a lányt. Ijesztő volt, és egyben hihetetlenül szép. Az elemlámpa fénye még inkább kihangsúlyozta fehér bőre és fekete haja kontrasztját, telt ajkai szinte sikolyra nyíltak.

Anette is sikoltani akart. Megszorította a lámpát és az ajtó felé irányította, mely lassan, hang nélkül kitárult.

Természetesen csak részlet, de gondoltam megkérdezem, hogy egyáltalán tetszik-e valakinek, vagy dobjam a kukába. Nem írok valami jól, tudom, csak szeretem magam szórakoztatni vele. :)

2010. szept. 11. 15:22
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
hoppá, kategória fail... bocsi :S
2010. szept. 11. 15:23
 2/16 anonim válasza:
71%

nekem tetszik!olvastam volna még tovább is!

szerintem tehetséges vagy!

2010. szept. 11. 15:27
 3/16 A kérdező kommentje:
hú, köszi :)
2010. szept. 11. 15:28
 4/16 anonim válasza:
100%

na igen.. én meg csodálkoztam h mit keres itt :D

ám ennek ellenére sztem nagyon jó..

én biztos nem tudnék így.. nagyon tetszett.. ahogy leírtad a szobát is meg minden.. :))

2010. szept. 11. 15:38
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is tetszik, elég gazdag szókincsed lehet.
2010. szept. 11. 15:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

nem rossz, bár nekem nagyon hajaz Poe Áruló szívéhez a lámpa fénye, a szobábalépés, a kék ijesztő szem...

ha nem ismered a novellát akkor nem baj, csak én asszociáltam rá:) egyébként jó, csak így tovább!

2010. szept. 11. 15:41
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
A leírás maga néhol nekem túl aprólékos, bevezetésnek túl hosszú. A végére éreztem azt, hogy ez igen, szóval összességében jó, olvastam volna még tovább is.
2010. szept. 11. 15:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a "vélte látni" kifejezés elég furcsa :S

(Amúgy maga az írás tetszik!)

2010. szept. 11. 15:55
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
Én nem áradoznék ilyen szentimentálisan a gyönyörű kísértetlányról. Ha már kísérteties, legyen kísérteties.
2010. szept. 11. 16:28
 10/16 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek :)

nem olvastam egyébként az általad mondott novellát :)

2010. szept. 11. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!