Milyen művészeti alkotás hat a legjobban az ember érzelmeire?
Egy festmény vagy rajz, amit csodálkozva nézünk milyen szép, vagy éppen megrázó?
Egy jó leírás, ahol a fejünkben jelennek meg a képek, gondolatok?
Egy film, ahol egyszerre látunk, hallunk boldog és szomorú pillanatokat?
Zene, amitől jobb kedvünk lesz még a legrosszabb nap után is?
A volt barátnőm sokszor csinálta azt, hogy "kirajzolta" magából az érzéseit, és hát elég sokszor olyan képei születtek, mint egy horrorfilm egy képkockája.
Régebben jártam a kamasz terasz elnevezésű író-olvasó találkozóra Nyíregyházán, fiatal költők és írók gyűltek/gyűlnek itt össze, és felolvassák a műveiket.
Itt is sok depressziós alkotást hallottam, de az egyik fiú képes volt az egész társaságot úgy megnevettetni, hogy mindenki arca könnyes lett, pedig csak egy egyszerű házibulit írt le, de mesteri humorral festette le az eseményeket.
Tegnap egy angol weboldalt nézegettem, ahová képek, képregények, írások szoktak felkerülni, találtam egy képet, ami a következő címet viselte: "miért nem vagy itt?"
Mindössze két percig nyitottam meg, de beleégett a szemembe, egy tehetséges rajzoló készítette, aki szokott vicces, aranyos képeket is csinálni az általa megalkotott karakterekkel, de ez...
Mindenkinek más, de nekem pl. a mozgókép+zene kombója üt nagyot.
Illetve akármelyik József Attila szerelmesversen képes vagyok elbőgni magamat.
nagyon széles és színes skála ez a témakör.
egyén függő.
míg számomra mindegyik irány apró részletei is érdekelnek vannak akik (többség) csak nézi, hallgatja, de belekérdeznél részletbe gőze sincs róla. Meg vannak, akik csak kb nézik, hallgatják s nagy vonalakban felvázolják.
Szerintem is inkább a zene, drasztikus érzéseket lehet kihozni, fokozni az emberekben, szöveg nélkül is.
Ha sztori írást félbe hagyom, keresek egy olyan zenét, amely az adott rész hangulatát felidézi és könnyebben zökkenek vissza.
Filmek, játékok, reklámok...stb jelen van a hang/zene.
Részemről lehet szobrászat, grafika, festés, ékszerészet, aranyműves, zenész, 3D modellezés...stb, mindben el tudok merülni, ami tetszik.
Tegnap pl levelet csontosítottam, azaz a levelet erezetéig bomlasztottam, szárítottam - gyönyörű. Van pl egy szobor is a közelünkben, ahol a női test és drapéria gyönyörű precizitással megmunkált.
kit mik érdekelnek, milyen az ízlés világa, igényesség...stb
Ami feltűnt: annyira felgyorsult rohanó világot élünk, hogy sokan azt se veszik észre, ami körbeveszi őket. A reggeli nyüzsgő tömegből kilógok. Saját tempóba szervezek mindent, nem kapkodok és igenis megállok/leülök, ha éppen olyan napfelkelte tárul elém, amely megfog vagy éjjel a hold, holdgyűrű (a fotók egyáltalán nem tudják visszaadni azt a látványt s vele járó érzéseket.)
7
Én a naplementét szoktam lefotózni, néha jól sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!