Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi az értelme a művészeteknek?

Mi az értelme a művészeteknek?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdem, mert nincs rá válaszom, vagy valami, csak kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol.

Miért alkot az ember olyat, ami nem szolgálja a hasznát közvetlenül, hogy alakult ez evolúciósan ki?

Miért áldozunk annyi energiát abba, hogy szebb legyen a világ kinézetileg? Miért jó ez?

Ez csak az embereknél figyelhető meg, vagy más élőlénynél is?

Egyáltalán valami miért szép, vagy jó hallgatni, vagy nézni, vagy bármi, vamait pedig nem?

Fejlődik folyamatosan a művészet, vagy csak a stílusokat váltogatja?

(pl. a filmek megjelenése fejlődés, vagy csak stílusváltás volt)

Nincs rossz válasz, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre?

2021. aug. 25. 17:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a művészet olyan, mint a levegő. Nem tudok nélküle meglenni, egyszerűen már hozzám tartozik, amióta az eszemet tudom. A legborzalmasabb pillanatokban is segített kifejezni azokat az érzelmeket, amiket elmondani vagy akár gondolatban megfogalmazni képtelen voltam. Levezeti a haragomat, megnyugtat vagy éppen boldoggá tesz, mikor más meglátja az alkotásaimban az értelmet vagy a szépséget. Mégis ennél sokkal többről van szó... Azt hiszem, sosem fogom tudni megmagyarázni igazán, mi értelme a művészetnek ^^
2021. aug. 28. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!