Ha főleg rossz kritikákat kapok a rajzaimra, akkor inkább abbahagyjam?
Attól függ, hogy ki kritizálja, és mennyire ért hozzá.
Egyébként meg ha szeretsz rajzolni, akkor ne hagyd abba, idővel majd egyre jobban és ügyesebben fogsz rajzolni.
Nem, ne hagyd abba! Egyrészt nem hiszem el, hogy mindenki az ég adta világon csakis rossz kritikát mondott. Esetleg az lehet, amit az előző írt, hogy még nem vagy egy olyan szinten, de elvárod, hogy csakis dicsérjenek. Ha olyanokat tanácsolnak, hogy miképp tudsz fejlődni, az nem rossz kritika. Esetleg példát tudsz mondani, hogy miféle rossz kritikát kaptál?
Egyébként meg, ha szereted csinálni, akkor ne hagyd abba!
Tipp: tényleg hozzáértőket kérdezz, ne random embereket!
A "szar vagy, hagyd abba" és hasonló beszólásokat ignorálni kell. Ezek főleg ellened szólnak, nem a rajzod ellen. Hagyd figyelmen kívül, mert annyit is ér a szavuk. Keressenek inkább valami hobbit.
De ha olyat kapsz, hogy "nem elég arányos" vagy "nem jó az árnyékolás", arra már érdemes odafigyelni, mert a fejlődésedet szolgálja. A jó kritika megfogalmazza azt is, hogy pontosan mit rontottál el, és hogyan lehetne fejleszteni (pl. ne feketével, hanem színekkel árnyékolj)
Ezeket érdemes megfogadni, legalább pár próbakép erejéig. Kipróbálod, aztán eldöntöd hogy valóban jobb-e.
De kaptam pozitív véleményeket is.
Ma már nem tudom, hogy szeretek-e rajzolni, de régebben egy kicsit jobban kb. 22 évesen. Úgy rajzoltam és azt amit akartam. Most úgy érzem, hogy az elvárásoknak próbálok megfelelni, meg olyan tanácsoknak, hogy kezdjem az elejéről, mert nem jók. Na hát ahhoz nincs kedvem.
Meg esküszöm, amikor torzabbak és gyerekesebbek voltak a rajzaim jobban tetszettek, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!