Mik a rossz hajtokar csapagy tunetei? tudom, hogy kopog de alapjaraton is? vagy csak magas fordulaton? melegen abbahagyja vagy jobban elkezdi?
Jellemzően hideg motornál pl. reggeli első indításkor szokott kopogni, amíg fel nem épül az olajnyomás vagy meleg motornál egy bizonyos fordulaton, amikor annyira veszed el a gázt, hogy se nem hajtson, se nem motorfék legyen. Na ekkor szokott erőteljesen kerregni.
Ilyenkor nincs terhelés alatt a csapágy és a kopásból adódó megnövekedett hézag miatt kerreg.
Egy sivatagi országban a lakóhelyemtől távol
a szolgálati tyotám egyszercsak elkezdett éktelenül csattogni. Visszavettem a gázt, negyvennél elhallgatott az iszonyú kattogás. Gyorsítottam, elkezdett kattogni, visszavettem, elhalkult. Nem volt mit tennem az autópályán kénytelen voltam negyvennel araszolni négyszáz(400) kilométert a céges műhelyig.
Azt mondták a szerelők, az egyik hajtókar csapágya eltörött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!