Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Értékelnétek a versem?

Értékelnétek a versem?

Figyelt kérdés

Ez a második vers amit írtam életem során, nemrég kicsit átalakítgattam, kíváncsi vagyok, hogy másoknak hogy tetszik, mind poétikai, szerkezeti, mind jelentésbeli szempontból, mennyire megy át a mondanivalója, gyakorol-e rájuk valamilyen hatást stb. Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy építő jellegű kritikával illesse meg a kis versem :D

Régvágyott álmokkal kecsegtet,

Sikerrel, bőséggel édesget.

Évekig tartó robotolás során

Tán megkaparintod, de minek az árán?

Az út nem lesz fesztelen,

Megfontoltan kell döntened.

Bárhol is jársz, emlékezz,

szíved mélyén mit rejtesz.

Ha ezt egyszer elfeleded,

Már nincs ki megmentsen.

Az erkölcsöt felváltja romlottság,

Felszínre tör kapzsiság, mohóság.

Bekerülsz egy ördögi körbe,

Mely letaszít sötét gödörbe.

Onnan kimászni nem lesz könnyű,

Míg lelked nincs ismét köztünk.

El kell kezdened kutatni,

Ez majd utat fog mutatni.

S ha megleled, meglátod,

Megszűnik rabságod.

2021. ápr. 11. 13:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Ha valaki azt mondja, ő barkácsol otthon, és mutat egy asztalt, aminek 3 lába van, és folyton feldől, azt te elkezded biztatni?
2021. ápr. 11. 14:12
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Az 1.# mindent elmondott a versedről, finoman és és kíméletesen, maximálisan egyetértek!
2021. ápr. 11. 14:32
 3/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%
tanuld meg ha 3 labu asztalt csinalsz akkor el kell osztani a labak kozti tavolsagot, es a teteje sem a legjobb ha 4 sarku
2021. ápr. 11. 15:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi "kritikákat", de mint írtam, építő jellegűt várok, ami nálam nem merül ki annyiban, hogy asztalokhoz hasonlítják a verseimet. Kíváncsi lennék arra, hogy a kedves válaszolók mit változtatnának meg a versen, szakszavakkal kifejtve, alátámasztva érvekkel, mi nem tetszik benne konkrétan, ilyesmik :)
2021. ápr. 11. 15:28
 5/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
19%
szakszavakat ugysem ertened
2021. ápr. 11. 15:34
 6/12 A kérdező kommentje:
Ebből teljesen nyilvánvalóvá vált számomra, hogy te mennyire egy megnyomorodott ember lehetsz, akinek semmi köze a versekhez, csak azért van fent ezen az oldalon, hogy másokat lehúzzon és ezáltal levezesse saját frusztráltságát :D
2021. ápr. 11. 15:49
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Nekem olyan volt olvasni, mintha egy figyelmeztetést olvasnék, mielőtt megküzdenék a világot ostromló gonosszal.
2021. ápr. 11. 15:54
 8/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
40%
#6 en is ezt mondanam
2021. ápr. 11. 16:10
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

Szépen lepontoztál, kérdező, pedig az 1.# igazán finom hasonlattal adta tudtodra, hogy a versed - enyhén szólva is - kontármunka.

Akkor helyette itt van egy építő jellegű: a rímeid kínrímek vagy nem is rímelnek, a verssorok szótagszáma nem egyezik, a mondanivalója nagyon sablonos, de értékkel nem bír.

Magyarul egy ritka rossz szülemény, költeménynek, versnek nevezni bűn lenne!

2021. ápr. 11. 17:22
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

5.#-ként írod, kérdező : "akinek semmi köze a versekhez" (nyilván egy válaszolóra célozva).

Megnyugtatlak: neked sincs!

A különbség viszont az, hogy a válaszoló NEM irkálta tele a gyakorit a saját verseivel, csak finoman bírálta a tiedet.

2021. ápr. 11. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!