Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit kell tudnom és tennem,ha...

Mit kell tudnom és tennem,ha magánkiadásban szeretném a verseimet kiadni?

Figyelt kérdés

Legalább száz verset írtam már összesen az elmúlt 16 évben, és szeretném megmutatni magam, tágabb közösség előtt.

A sikerre most nem pályàzom, inkább az építő kritikára és esetleg egy kis bevételre tennék szert.

2021. ápr. 10. 19:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha papírkiadást akarsz mindenképpen, akkor gyűjts sok pénzt előtte...
2021. ápr. 10. 19:50
 2/7 anonim válasza:
0%

Most őszintén! Ki venné meg?

Én még azt sem értem, neves költők verseit ki olvassa az iskolásokon kívül. Soha nem jutna eszembe önszántamból verseket olvasgatni...

Igen, túl őszinte voltam. Mindezt úgy, hogy van 2 diplomám.

2021. ápr. 10. 19:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Legalább 14 alkalommal volt már hasonló kérdés.

Nagyon röviden: milliókba fog kerülni, haszon nem nagyon lesz.

Indíts inkább blogot!

2021. ápr. 10. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

"Igen, túl őszinte voltam. Mindezt úgy, hogy van 2 diplomám."

Na és ezt most mi a f@sz*rt kellett kiemelni? :D

2021. ápr. 10. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
27%

"Soha nem jutna eszembe"

Akkor sajnos bunkó vagy. Ez önmagában még nem lenne gond, de:

1: jó, ha tudod,

2: nem kellene nagyon hirdetni.

Elég sok ember nem ilyen, a versek pedig sok embernek tetszenek.

Nem ez a gond itt, hanem az, hogy a kérdező lusta, mint a föld, és még csak véletlenül se olvasta el a szabályzatot.

2021. ápr. 10. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:
61%

Ketteske, rossz kategóriában szemlélődsz. Menj a politika rovatba, ott vannak a nagy megmondó, diplomás gyökerek.

Kérdező, rákeresel neten, felhívsz egy számot hétköznap, és meglátod mit mondanak. Sem e-mailből, sem agyalgatásból nem lesz semmi, cselekedni kell, különben nem lesznek kiadva a verseid, itt NEKED kell a sikerért megdolgoznod. Mutatnál egy írást? Amúgy sok sikert. :)

2021. ápr. 11. 07:15
 7/7 b1812567 ***** válasza:
100%

Az anyagi részéről röviden: ha papíron szeretnéd viszontlátni, az olyan 1-1,5 millióba fog kerülni kb. Persze példányszám függő is, mehet ez feljebb, meg ha elhagysz bizonyos tételeket, kicsit csökkenhet is. Ebben marketing még nincs benne.

Gyakorlatban úgy néz ki, hogy keresel egy neked szimpatikus self publishing céget, és felveszed velük a kapcsolatot. Ők adják a szolgáltatásokat, te meg a pénzt és a szöveget.

Milyen szolgáltatásokat vehetsz tőlük? Korrektor, szerkesztő, tördelés, borítókészítés, e-könyv gyártás, nyomdai munka, valamilyen szintű terjesztés.

A végén lesz bizonyos mennyiségű kinyomtatott könyved, amit aztán valahogy el kell majd adni. Reálisan nem fog sok elmenni, leginkább rokonok, barátok körében. Szóval bevételed minimális lesz belőle.

Ha tényleg csak azt szeretnéd, hogy visszajelzést kapj, arra szerintem érdemesebb más utat választani.

2021. ápr. 11. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!