Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az emberek vásárolnának olyan...

Az emberek vásárolnának olyan könyvet, ami fent van ingyen a neten?

Figyelt kérdés

Csak úgy tudom felkelteni az érdeklődést egy könyv iránt, ha mutatok belőle valamit. Viszont, folyamatosan teszem fel a tartalmat róla, hogy tudjanak rólam, és ''megszeressenek.''

Azon gondolkodtam, hogyha kiadnék pár év múlva egy könyvet, lehetséges-e, hogy néhányan annyira megszeretik a soraimat, hogy kezükbe is szeretnék tartani.

Mi a véleményetek erről? Hogyan cselekedjek ésszerűen?

2021. márc. 25. 07:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak magamról tudok nyilatkozni, én biztos megvenném, ha tetszene. Hagyományosan, papírról szeretek könyvet olvasni.
2021. márc. 25. 08:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lenne néhány ember, aki magáért a fizikai élményért megvenné.

De abban ne reménykedj, hogy ebből haszon is lesz.

2021. márc. 25. 08:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazából minden könyv fent van a neten. A torrent kegyetlen... De ennek ellenére a könyvpiac virágzik. Saját példa: lehúzom a netről a könyvet, elolvasom. Ha tetszett, másodszorra már a könyvespolcról veszem le papír formában.
2021. márc. 25. 08:10
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A kedvenc könyveim mind megveszem.
2021. márc. 25. 08:22
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább másra reagálnék: rossz elgondolás az, hogy csak úgy tudod felkelteni az érdeklődést egy könyvre, ha mutatsz belőle valamit, és szintén rossz az a hozzállás, hogy meg akarod "szerettetni" magadat. A célod az legyen, hogy megismerjenek (ezt sokkal könnyebb elérni), és majd eldöntik, hogy akarnak-e szeretni, vagy sem.

Indulj ki abból, hogy az emberek járnak könyvesboltba, és nem célzottan egy adott író könyvét keresik a legtöbben, hanem nézelődnek.

Mi az, ami először megfogja őket? A borító. Ha az tetszik, akkor következő a cím + tartalom. Ezzel a 3 dologgal kell megfogni az embereket, nem azzal, hogy ki vagy, vagy mit írtál.

Egy jó borító önmagát adja el, egy rossz borító, vagy rosszul megválasztott cím pedig takarhatja a világ legjobb könyvét, akkor sem fogják megismerni.

Onnantól, ha ismert vagy, nyilván már más a helyzet, mert jó eséllyel nem fog senkit sem érdekelni, hogyan néz ki a könyv, vagy mi a címe, mert tudják, hogy jókat írsz.

2021. márc. 25. 08:43
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy szeretitek a könyveket.

5-ös, én sem görcsösen képzeltem el a dolgot, csak rosszul fogalmaztam. Magamat adom, aztán majd elválik, hogy olvasnak-e vagy sem. Nem áll módomban meggazdagodni, csupán nem akarok nagy mínuszba lemenni, az sem baj ha a bukok rajta, csak valami életcélt tűztem ki magam elé. :)

2021. márc. 25. 09:41
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek könyvet írni, csak mindig rosszul kezdek neki :D

Eszembe jut valami rohadt jó alap sztori, ami alapján elkezdem vázlatosan felépíteni a körülményeket, aztán írás közben derül ki bizonyos pontokon, hogy kicsit félresiklott a gondolatmenetem, mert több oldalról támadható a cselekmény... :D

Na most ott eldönthetem, hogy beleveszek valami olyan dolgot, amivel természetfelett magyarázható az addig történt cselekmény csavarja, vagy a nagy részét átírom, vagy felrobbantok mindenkit, és hagyom a fenébe.. :D

Pl. tavaly nyárra terveztem befejezni egy kb 300 oldalasra tervezett sikersztorinak tűnő könyvet, aztán úgy a 200. oldalnál unalmassá vált a sztori, és már nem tudtam olyan lelkesedéssel folytatni, ahogy elkezdtem... ráadásul láttam azóta egy filmet, ami lelőtte azt a csavart, amiről írtam.. :D Pedig nem gondoltam, hogy létezik ilyen. De egyszer hátha elkezdem elölről olvasni, és majd lesz valami :D

Eddig kb 5 befejezetlen könyvem van hasonló okok miatt.. :D De most megint eszembe jutott valami, és úgy döntöttem, változtatok a hozzáállásomon: inkább rövidebbeket tervezek, és csak akkor kezdek bele, ha a fő szálak összefüggései garantáltan tisztázottak :D

(Néha zenéket is írok, gyakran belefutok abba a hibába, hogy eszembe jut egy nagyon jó dallam, lekottázom, meghallgatom ezerszer, és a zene többi részét feladom, mert csak az jutott eszembe xD)

2021. márc. 25. 10:09
 8/15 A kérdező kommentje:

7-es, én nem írok ilyen komolyakat, meg sokat. Ahhoz hülye vagyok. :D

Sok sikert Neked. :)

2021. márc. 25. 11:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj ilyet, ha már elkezdtél írni, akkor csak idő kérdése, hogy nagyobbakba is belefogj.

Bár lehet, te csinálod jól, nem mindig szükséges száz-ezer oldalasra nyújtani könyveket :D

Te milyeneket írsz? Kíváncsi lennék.

2021. márc. 25. 12:39
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
A magyarok nem, a nyugatiak igen.
2021. márc. 25. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!